Tyskland har et svært angriber-valg at træffe, når Danmark venter i ottendedelsfinalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tyskland har et svært angriber-valg at træffe, når Danmark venter i ottendedelsfinalen

Füllkrug har scoret to gange indtil videre i turneringen
Füllkrug har scoret to gange indtil videre i turneringenAFP
Efter at have toppet gruppen, og fået hele nationen bag sit hold, har den tyske landstræner Julian Nagelsmann (36) svære beslutninger at træffe forud for en ottendedelsfinale mod et dansk hold, der har ulmet, men endnu ikke brændt igennem ved EM 2024.

Fra Berlin til Braunschweig er spørgsmålet på alle tyske fans læber, hvem der starter i front på lørdag, hvor Kai Havertz blev foretrukket i de tre gruppe A-kampe, og Niclas Füllkrug kom ind fra bænken for at levere tiltrængte mål.

Sidstnævnte markerede sig i den sidste gruppekamp.

Da Tyskland var bagud med et mål mod Schweiz og så ud til at måtte nøjes med andenpladsen, scorede Füllkrug et typisk kraftfuldt hovedstød i overtiden, og sikrede uafgjort og førstepladsen i tabellen.

Trods alle sine kvaliteter har Havertz endnu ikke scoret i åbent spil ved EM, og mod et dansk forsvar, der har kæmpet sig til uafgjort mod England, Slovakiet og Serbien, kan Füllkrugs styrke og fysik vise sig at være den bedste løsning.

Nogle iagttagere mener, at Havertz og Füllkrug kunne bruges sammen.

"Jeg kan forestille mig Havertz spille en position længere nede (på banen) ... han ville være god som falsk nier," sagde den tyske VM-vinder Olaf Thon, der arbejder som ekspert for den tyske tv-station Sport1, til Reuters.

Nagelsmann skal også vælge en erstatning for midterforsvareren Jonathan Tah, som fik sit andet gule kort i turneringen mod schweizerne, og landstræneren erstattede ham efter en time med Nico Schlotterbeck.

Danskerne, som nåede semifinalen ved EM i 2020, hvor de tabte til England efter forlænget spilletid, har slet ikke været det samme hold som ved den turnering, hvor de scorede to mål og lukkede to ind i tre uafgjorte kampe.

Landstræner Kasper Hjulmand kæmper stadig med at finde den balance mellem defensiv soliditet og offensiv energi, som han ikke har kunnet finde, men indskiftningen af fløjspilleren Andreas Skov Olsen i pausen af den sidste gruppekamp, kan være et tegn på, at han er villig til at tage flere chancer.

Danmark mangler også en nøglespiller, idet midtbanespilleren Morten Hjulmand er ude med karantæne, og enten Thomas Delaney eller Christian Nørgaard skal spille ved siden af Pierre-Emile Højbjerg og bag Christian Eriksen på midtbanen, hvor Hjulmand forventer, at kampen vil blive vundet og tabt.

"Vi skal lukke ned for det centrale rum, samtidig med at vi skal spille fodbold. Tyskland er et af de hårdest pressende hold ved EM, de vinder bolden tilbage meget hurtigt, så det er vigtigt, at vi kan spille bolden rundt derinde," siger den danske landstræner.