Tyskland vil bryde 36 års rædselsstime uden sejr mod Spanien i kvartfinalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tyskland vil bryde 36 års rædselsstime uden sejr mod Spanien i kvartfinalen

Tyskland ønsker at nå semifinalen ved EM.
Tyskland ønsker at nå semifinalen ved EM.Reuters
Tyskland tager imod titelaspiranterne fra Spanien i den spændende EM-kvartfinale på fredag i håbet om at stoppe en stime uden turnerings-sejre mod dem, der strækker sig tilbage til 1988.

Tyskerne er på vej mod deres bedste internationale resultat i otte år med hjemmefans, der er desperate efter deres første titel i et årti, men deres kamp mod spanierne ses også som en for tidlig finale mellem to af de varmeste hold i turneringen.

Spanien cruisede gennem deres gruppe med fløjspillerne Lamine Yamal, som er den yngste spiller, der har deltaget i et EM som 16-årig, og Nico Williams, som hurtigt etablerede et fantastisk partnerskab, der har terroriseret modstandernes forsvar med deres hurtighed og kreative spil.

Fabian Ruiz styrer deres spil, som ofte kaldes "possession with a purpose", og der er et konstant drive fremad i stedet for blot at holde fast i bolden.

Deres 4-1-sejr over Georgien i ottendedelsfinalen bekræftede deres gode form med deres fjerde sejr i fire kampe, mens de jagter deres fjerde europæisk titel.

Tyskerne, som også har vundet turneringen tre gange, måtte grave dybt for at vinde deres gruppe med en udligning i overtiden mod Schweiz før deres 2-0-sejr over Danmark i knockoutfasen.

Men det bliver sandsynligvis deres defensive organisation, der kommer til at afgøre, hvordan de klarer Spaniens dødbringende angrebsfodbold.

Tysklands landstræner Julian Nagelsmann har en svær beslutning at træffe på venstre back, hvor angrebsivrige David Raum og Maximilian Mittelstaedt har indtaget pladsen i de seneste kampe.

Han kunne potentielt vælge en mere defensiv løsning i Benjamin Henrichs.

"Vi skal ikke gemme os mod Spanien," siger anfører Ilkay Gündogan."Som hold kan vi mere end holde trit med dem. Vi har også ekstreme kvaliteter.

"Jeg tror, at spanierne har mere respekt for os, end de plejer at indrømme offentligt."

Tyskerne er også oppe imod en 36 år lang stime uden sejre i turneringer mod Spanien, hvor deres seneste sejr går tilbage til EM i 1988.

De tabte VM-semifinalen i 2010 og EM-finalen i 2008 til dem, mens de også led et nederlag på 6-0 i Nations League for fire år siden.

"Jeg vil ikke fornærme nogen, men vi har det bedste hold i denne turnering," sagde Spaniens landstræner Luis de la Fuente. "Vi vil kæmpe for det, og vi ved, hvad vi har foran os, nemlig Tyskland.

"Det er den velkendte tyske maskine. Det bliver en meget tæt kamp, men vi har stor tiltro til vores spil."