Ubarmhjertige Cristiano Ronaldo jagter flere EM-triumfer med Portugal

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ubarmhjertige Cristiano Ronaldo jagter flere EM-triumfer med Portugal

Ronaldo er den førende målscorer i international herrefodbolds historie
Ronaldo er den førende målscorer i international herrefodbolds historieReuters
Portugals anfører Cristiano Ronaldo har været en rollemodel for lang holdbarhed inden for sin sport i mere end to årtier i en enestående karriere, hvor han har slået adskillige rekorder og spillet for nogle af de største klubber i verden, og han er fast besluttet på at sætte sit præg på EM 2024.

Hans skifte væk fra den europæiske elite til Saudi-Arabien efter en skuffende indsats ved VM 2022 i Qatar, som sluttede med Portugals chokerende 1-0-nederlag til Marokko i kvartfinalen, har rejst spørgsmål om, hvorvidt Ronaldos strålende karriere nærmer sig sin afslutning.

Men han vil bevise, at han stadig kan gøre en forskel på højeste niveau, og han ankommer til Tyskland til EM i 2024 som den betroede leder af et talentfuldt hold under ledelse af den tidligere belgiske landstræner Roberto Martinez.

Blandt Ronaldos mange bedrifter er, at han er den førende målscorer i international herrefodbolds historie med 128 mål i 204 officielle kampe.

Der er gået næsten 20 år mellem hans første portugisiske mål mod Grækenland ved EM i 2004 og hans seneste mod Lichtenstein i november 2023 - med nationens triumf ved EM i 2016 som højdepunktet i hans internationale karriere.

Ronaldos seneste statistik
Ronaldos seneste statistikFlashscore

Ronaldo har scoret 891 gange i sin karriere, har rekorden for flest Champions League-mål i turneringens historie med 140 og er den eneste spiller, der har scoret i fem EM-turneringer i træk.

Han vil forsøge at udbygge den rekord i Tyskland, da han nærmer sig 900 mål, et tal, der kan være inden for rækkevidde i løbet af turneringen. Men hans mål er meget højere.

"Det bliver ret svært at nå 1.000 mål, men det handler om, hvordan jeg har det mentalt, min motivation," sagde Ronaldo efter at have scoret to gange mod Slovakiet.

"Hvis mine ben fysisk behandler mig lige så godt, som jeg behandler dem... Så må vi se. For at nå op på 1.000 kampe skal man først nå op på 900. Jeg tror, jeg når det."

Efter at have scoret 10 mål i de sidste 12 kampe med Portugal og 42 i 41 kampe med Al-Nassr i denne sæson kan Ronaldos ubarmhjertige mentalitet være nøglen til, at han mod alle odds kan gøre sig bemærket med sit land i Tyskland.