Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

UEFA advarer England om udelukkelse fra EM 2028 på grund af reguleringsplaner

UEFA er imod den britiske regerings planer
UEFA er imod den britiske regerings planerDenis Balibouse / Reuters
UEFA har advaret den britiske regering om, at England risikerer at blive udelukket fra EM 2028-turneringen, som de er medværter for, hvis premierminister Keir Starmer går videre med de eksisterende planer om en regulerende myndighed for herrefodbold, rapporterer britiske medier lørdag.

I et brev til kulturminister Lisa Nandy, som The Times og BBC er kommet i besiddelse af, siger det europæiske fodboldforbund UEFA's generalsekretær Theodore Theodoridis, at der ikke bør være "nogen statslig indblanding i fodboldens drift".

Ifølge brevet advarer Theodoridis mod planerne i Kong Charles nylige tale om at give den nye tilsynsmyndighed magt til at føre tilsyn med klubberne i Englands fem bedste ligaer og siger, at spillets uafhængighed er et "grundlæggende krav".

"Et særligt område af bekymring stammer fra et af UEFA's grundlæggende krav, som er, at der ikke må være nogen statslig indblanding i fodboldens drift," skrev Theodoridis.

"Vi har specifikke regler, der beskytter mod dette for at garantere sportens autonomi og retfærdighed i sportskonkurrencen; den ultimative sanktion ville være at udelukke forbundet fra UEFA og holdene fra konkurrencerne."

Den tidligere regering havde annonceret planer om at udpege en regulator sidste år og sagde, at det var nødvendigt for at beskytte klubberne mod økonomisk dårlig ledelse og for at forhindre velhavende hold i at slutte sig til udbryderligaer.

Starmers regering forpligtede sig til regulatoren i Labour-partiets manifest efter at være blevet valgt i juli.

Theodoridis siger til Nandy, at UEFA er "bekymret over muligheden for, at IFR (Independent Football Regulator) får et større omfang."

UEFA reagerede ikke umiddelbart på Reuters' anmodning om en kommentar.

"Football Governance Bill vil etablere en ny Independent Football Regulator, der vil sætte fans tilbage i centrum af spillet og tackle grundlæggende ledelsesproblemer for at sikre, at engelsk fodbold er bæredygtig til gavn for klubbernes samfund fremover," udtaler en talsmand for Department for Digital, Culture, Media & Sport i en erklæring.

England, Nordirland, Irland, Skotland og Wales er i fællesskab værter for EM i 2028.