Ukrainske soldater ser EM mellem bombardementerne: Det hjælper på kampmoralen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ukrainske soldater ser EM mellem bombardementerne: Det hjælper på kampmoralen

Ukrainske soldater ser EM mellem bombardementerne: Det hjælper på kampmoralen
Ukrainske soldater ser EM mellem bombardementerne: Det hjælper på kampmoralenProfimedia
EM slutrunden i fodbold er blevet et behageligt afbræk for små og store i Ukraine i en krig, som har varet næsten to år og fire måneder efter Ruslands invasion af landet i 2022. Det skriver NRK, som har besøgt en række af de ukrainske soldater

"Sport hjælper os med at håndtere den psykiske stress, vi står over for. Det tiltrækker unge mennesker, en ung generation. Det hæver i hvert fald kampviljen lidt", siger 35-årige soldat Max til NRK.

"Er vi ikke i aktion, følger vi selvfølgelig med via Starlink, og hepper. Hvis vi er på vagt, lytter vi med i radioen, og vores brødre vil fortælle os, hvem der vandt."

Starlink er en satellitbaseret internettjeneste fra rumfartsvirksomheden SpaceX, som er ejet af Elon Musk.

Den blev stillet til rådighed for Ukraine kort efter invasionen i 2022 for at sikre kommunikation mellem ukrainske tropper.

"Vi har mange streamingtjenester, hvor vi kan se fodboldkampe, så det synes jeg nu ikke er et stort problem. Det eneste problem kan være elektricitet, men i denne region, hvor jeg er, er den meget sjældent slukket".

Meget tyder på, at indsatsen fra soldaterne allerede har motiveret de spillere, der kæmper om hæder og ære i Tyskland.

Mandag offentliggjorde det ukrainske fodboldforbund en video på sine sociale medier med teksten "Vores byer ville elske at være vært for EM, men de kæmper for frihed". 13 landsholdsspillere er med i videoen, som fremhæver de ødelæggelser, krigen har påført deres hjembyer.

Under pressemødet før kampen mod Rumænien understregede træner Serhij Rebrov også alvoren af ​​situationen på hjemmebane:

"Det er meget følelsesladet. Det er meget godt og vigtigt for Ukraine at være her i EM. Alle ukrainere ønsker at være en europæisk nation. Fodbold er selvfølgelig ikke første prioritet i Ukraine nu. Mange mennesker og mange børn er døde", siger Rebrov og tilføjer:

"Vi er meget taknemmelige for vores krigere, vores soldater, for vores støtter. For det er en meget svær tid i Ukraine. I hvert interview vil jeg minde folk om, at vores krig stadig er i gang. Vi vil fortsætte med at kæmpe for vores frihed."

Ukraine er igen i aktion kl. 15.00 i dag, hvor de spiller deres anden kamp ved EM mod Slovakiet.