Undertippede Slovakker kan hente inspiration fra da Island chokerede England ved EM i 2016

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Undertippede Slovakker kan hente inspiration fra da Island chokerede England ved EM i 2016

Jon Dadi Bödvarsson var en af de islandske helte i 2016.
Jon Dadi Bödvarsson var en af de islandske helte i 2016.Profimedia
Slovakiet står over for en vanskelig opgave, når de søndag aften møder mægtige England. Det er dog måske ikke en umulig mission – Island lykkedes med at sende de engelske favoritter ud i 2016.

Der er ingen EM-slutrunder uden overraskelser, og der er allerede kommet et par stykker i år. Georgien har slået Portugal, Østrig har slået Holland og Slovakiet har banket Belgien. 

Slovakkerne skal igen levere et mirakel mod en af turneringens helt store favoritter, og selvom de er undertippede, så kan de måske vende blikket mod miniputnationen Island, der tilbage i 2016 chokerede alle og slog England i ottendedelsfinalen ved EM i Frankrig.

I et interview med det tyske medie Kicker fortæller den tidligere islandske landsholdsspiller Jon Dadi Bödvarsson, hvordan det var.

"At nå frem til EM var allerede et mesterstykke. Vi rejste til Frankrig med en masse selvtillid, og 1-1 mod Portugal i starten gav os yderligere opmuntring. Vi gik ind til ottendedelsfinalen mod England med en stærk tro. Og vi spillede hver især vores livs kamp," Fortæller islændingen, der indtil for nylig har tørnet ud for Bolton.

I 2016 spillede Bödvarsson for FC Kaiserslautern i seks måneder, hvor han scorede to mål i 15 kampe i den næstbedste række.

Efter EM-turneringen i Frankrig, som endte med, at Island tabte 5-2 til værterne i kvartfinalen, skiftede han til Wolverhampton Wanderers for cirka 22,5 millioner kroner.

Udover at skabe historier verden over for deres resultater, så blev en særlig ”jubel” med fansene også et islandsk kendetegn. ”Viking-clap” eller ”Thunderclap”, som det blev kaldt, satte også de mange islandske fans på verdenskortet, og netop den hyldest har fulgt Jon Dadi Bödvarsson.

"Måske bringer Thunderclap dårlige minder tilbage for nogle. Men her i Bolton har fansene taget det til sig og gør det sammen med mig efter sejre." 

Det er ikke til at vide, om slovakkerne kan gøre det samme som Bödvarsson og Island gjorde det i 2016, men sejren over Belgien må have givet en vis selvtillid. Så måske lurer der endnu en overraskelse, som kan sende englænderne ud (igen).