Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ungdommeligt gåpåmod: Det nye kuld af serbere der kan gøre ondt på Danmark

Ungdommeligt gåpåmod: Det nye kuld af serbere der kan gøre ondt på Danmark
Ungdommeligt gåpåmod: Det nye kuld af serbere der kan gøre ondt på DanmarkČTK / AP / Darko Vojinovic
Serbien kommer til Danmark med en markant anderledes trup, end det hold der spillede 0-0 mod Danmark ved sommerens EM. Flashscore gør dig helt lidt klogere på nogle af de nye profiler, men også nogle der har holdt niveau længe, men som nu er holdet ubestridte lederfigurere.

Lazar Samardžić

Lazar Samardžić er en talentfuld serbisk fodboldspiller, født den 24. februar 2002 i Berlin i Tyskland. Han spiller primært som offensiv midtbanespiller og er kendt for sin kreativitet, driblinger og fremragende boldkontrol.

Samardžić startede sin ungdomskarriere i Hertha BSC og skiftede senere til RB Leipzig i 2020. I 2021 skiftede han til Udinese i Serie A, hvor han fortsat har udviklet sig. Denne sommer har han taget skridtet til Atalanta.

Trods sine blot 184 cm. er han også kendt for sit overblik, sine afleveringer og kraftfulde venstreben.

Selvom han kunne vælge mellem både Tyskland og Serbien, valgte han at repræsentere det serbiske landshold og debuterede i 2023. Hans tekniske færdigheder og alsidighed gør ham til en stigende stjerne i europæisk fodbold.

Lazar Samardžić spillede for Serbien ved EM 2024 og optrådte i to kampe under turneringen, mod Slovenien og Danmark. Selvom han ikke scorede eller leverede assists, opnåede den 22-årige serber en pasningsnøjagtighed på 91,5% over 53 minutters spilletid på banen.

Kosta Nedeljkovic

Kosta Nedeljković er blot 18 år gammel, og spiller som højreback for Aston Villa i Premier League. 

Han er kendt for sine defensive evner, hurtighed og stærke indlæg. Nedeljković er højrefodet og er dygtig til at lave overlapningsløb, som hjælper hans hold med at skifte hurtigt fra forsvar til angreb. 

Han kom til Aston Villa denne sommer fra Røde Stjerne i Beograd.

Nedeljković repræsenterede Serbien ved EM 2024, hvor han fik sin turneringsdebut, hovedsageligt som indskifter i gruppespilskampene mod England og Danmark.

Kosta Nedeljković har spillet i alle tre Premier League-kampe i sæsonen 2024-25, og har i alt fået 93 minutter.

To gange er han kommet ind fra bænken, mens han startede inde i den svære hjemmekamp mod Arsenal. I disse kampe har Villa sikret sig to sejre og et nederlag.

Trods begrænset spilletid, har Nedeljković vist solide defensive bidrag ved at vinde otte dueller og lave tre clearinger.

Ivan Ilic

Ivan Ilic spiller som central midtbanespiller på det serbiske landshold. Han kendt for sine tekniske færdigheder, vision og evne til at kontrollere spillets tempo. 

23-årige Ilic begyndte sin professionelle karriere i Røde Stjerne, før han flyttede til Italien for at spille for Hellas Verona i Serie A. Hans præstationer med Verona viste hans alsidighed og spilfordelende evner.

I sommeren 2022 skiftede Ilic til Torino, hvor han fortsatte sin karriere i Italiens bedste række. Han er anerkendt for sin præcise aflevering, stærke defensive bidrag og evne til at påvirke spillet både offensivt og defensivt.

Ilic har også været en vigtig spiller for det serbiske landshold og bidraget til deres indsats i internationale turneringer, herunder både EM og VM.

I Tyskland blev det til spilletid i alle tre kampe, og Ilic var i oplæggerens rolle til serbernes eneste mål ved turneringen.

Predrag Rajkovic

Predrag Rajkovic er serbernes førstemålmand. 28-årige Rajkovic sin karriere med Røde Stjerne, hvor han fik anerkendelse for sine imponerende redninger og solide præstationer.

Efter succesrige ophold hos Stade de Reims i Ligue 1 og RCD Mallorca i La Liga, skiftede Rajkovic denne sommer til Al-Ittihad i Saudi-Arabien.

Under Euro 2024 var Rajkovic en nøglespiller for det serbiske landshold. Han spillede i alle Serbiens kampe og lavede vigtige redninger trods holdets tidlige exit fra turneringen. Serbien kom ikke videre fra gruppespillet, men Rajkovic’s præstationer var bemærkelsesværdige for hans modstandskraft under pres. Otte redninger blev Rajkovic noteret for gennem turneringen.

Flashscores karakterer
Flashscores karaktererFlashscore

I den seneste kamp mod Spanien i Nations League, leverede Rajkovic en fremragende præstation. Han lavede flere kritiske redninger, og demonstrerede sin klasse som målmand, i en præstation der gav ham titlen som Flashscores Man of the Match.