Værterne fra Tyskland kan sikre sig førstepladsen i gruppe A mod Schweiz

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Værterne fra Tyskland kan sikre sig førstepladsen i gruppe A mod Schweiz

Tyskland går efter at vinde turneringen for tredje gang i træk
Tyskland går efter at vinde turneringen for tredje gang i trækReuters
Tyskland har fået den bedste start på en turnering i mere end et årti, men EM 2024-værterne vil gerne have tre sejre ud af tre mulige, når de møder Schweiz søndag for at sikre sig førstepladsen i gruppe A og få en potentielt lettere modstander i ottendedelsfinalerne.

Tysklands to åbningssejre markerer en endnu bedre start end ved VM i 2014, hvor de senest vandt en stor international titel.

Tyskland har brug for mindst uafgjort mod schweizerne, som endnu ikke har sikret sig en plads i knockout-fasen, for at undgå at blive nummer to i gruppen og skulle møde nummer to fra gruppe B.

Det kan føre til en vanskelig ottendedelsfinale mod et hold fra en gruppe med Italien, Spanien, Kroatien og Albanien.

En førsteplads i gruppen vil give Julian Nagelsmanns mandskab en på papiret lettere vej mod det andet hold i gruppe C. England topper gruppen med fire point, mens Danmark og Slovenien begge har to og Serbien et point.

"En topplacering er vigtig. Vi vil gerne vinde alle vores kampe," sagde Nagelsmann efter Tysklands 2-0-sejr over Ungarn i den anden gruppekamp.

Stillingen i gruppe A
Stillingen i gruppe AFlashscore

Træneren, der tiltrådte i september sidste år, har ført an i en genoplivning af de tredobbelte europamestres titelhåb, og efter at have holdt fast i den samme opstilling i sine to første kampe er det usandsynligt, at han vil foretage større ændringer.

"Jeg synes, det er vigtigt at have så mange spillere fra start-11'eren på banen som muligt, så vi kan holde rytmen," siger han.

"Forvent ikke syv ændringer på holdet. Det kan jeg udelukke nu."

De tyske spillere har leveret overbevisende præstationer i deres 5-1-nedslagtning af Skotland og sejren over Ungarn.

Nagelsmann vil sandsynligvis beholde sin offensive midtbanetrio med anfører Ilkay Gündogan flankeret af Jamal Musiala og Florian Wirtz, som har været nøglen til deres flotte start.

Der kan ske ændringer længere tilbage, hvor Pascal Gross muligvis glider ind i stedet for Robert Andrich på den defensive midtbane.

Men Nagelsmann har ikke tænkt sig at undervurdere schweizerne, som spillede uafgjort 1-1 mod skotterne tidligere på ugen efter deres åbningssejr over Ungarn.

Schweiz topper gruppen med en sejr, men går også videre med uafgjort, hvis Skotland ikke slår Ungarn i den anden gruppekamp. Et nederlag kan potentielt sende schweizerne ud af turneringen.

"Vi ved, at vi nu er oppe imod et hold af en anden kaliber med deres superangreb og euforien (som værter)," siger den schweiziske angriber Xherdan Shaqiri.

"Men vi går ind til kampen med selvtillid og ser frem til den. Vi vil selvfølgelig gerne genere tyskerne. Det er klart."

Forhåndsvisning af kampen
Flashscore