Van Dijk indrømmer, at Holland måske har overvurderet egne kvaliteter: Har brugt hårde ord

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Van Dijk indrømmer, at Holland måske har overvurderet egne kvaliteter: Har brugt hårde ord

Hollands anfører Virgil van Dijk fører sit hold ud i Berlin
Hollands anfører Virgil van Dijk fører sit hold ud i BerlinReuters
Hollands anfører Virgil van Dijk advarer om, at hans hold er nødt til at forbedre sig meget, hvis de ikke vil ryge ud af EM i Tyskland, da han antyder, at de måske har overvurderet deres egne kvaliteter.

Hollænderne er blevet stærkt kritiseret efter at have tabt 3-2 til Østrig i Berlin i tirsdags, hvilket efterlod dem på tredjepladsen i deres gruppe. Men de gik videre til ottendedelsfinalerne som en af de bedste tredjepladser.

"Jeg kan sagtens forstå kritikken," sagde Van Dijk på fredagens pressekonference.

"Jeg er ikke dum, jeg ved også, at jeg kan gøre det bedre, og at det burde være bedre, og det er det, jeg arbejder på.

"Jeg spillede ikke min bedste kamp mod Østrig. Det påvirker mig, og jeg synes også, at tingene generelt kan og bør blive bedre. Hele holdet fungerede ikke, men jeg ser først på mig selv. Jeg kunne have bragt meget mere."

Der har været meget selvransagelse i de sidste par dage i den hollandske trup, som fik fri torsdag, men var tilbage på arbejde fredag for at forberede sig til deres næste kamp mod Rumænien i München på tirsdag.

"Måske overvurderer vi os selv," sagde Van Dijk.

"Der var meget, der skulle siges, og vi var nødt til at analysere en masse. Det gik helt galt mod Østrig. Det var meget dårligt. Vi har talt om mange aspekter, nu skal vi vise det."

"Det var ikke taktikken, det gik galt med. Det var primært viljen til at vinde, til at vinde den anden bold. Det behøver man ikke at tale om med trænerne, det må spillerne gøre indbyrdes. Så det har vi talt om ... og med hårde ord."

Men han siger, at der ikke var nogen grund til at gå i panik efter en dårlig præstation.

"Det var en øjenåbner, men hvis vi fortsætter på samme måde, har vi ikke mere at gøre her," siger Van Dijk.

"Det skal ændres hurtigt, ellers kommer vi til at sidde derhjemme og tænke på, hvad der kunne have været. Det ønsker vi ikke."

Hollænderne kunne være blevet trukket mod England i ottendedelsfinalen, hvis resultaterne på gruppespillets sidste dag onsdag havde været anderledes, og de kunne have fået et lettere opgør mod Rumænien i stedet.

Men Van Dijk sagde, at de ikke ville undervurdere deres næste modstander.

"Vi er ydmyge og ser ikke længere frem end til den næste kamp. Vi vil ikke undervurdere nogen, vi er nødt til at være fuldt fokuserede på opgaven på tirsdag," tilføjede han.

Følg kampen med Flashscore.