AGF slår belgisk storhold men er ude af Europa Conference League

Mikael Andersson og resten af AGF-holdet kæmpede bravt, men det var ikke nok.
Mikael Andersson og resten af AGF-holdet kæmpede bravt, men det var ikke nok.Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
En flot 1-0-sejr var ikke nok til at sende AGF videre i Europa.

Ceres Park i Aarhus dannede rammen om en spændende kamp, hvor AGF skulle jagte et sensationelt comeback mod Club Brügge, som havde vundet det første opgør med 3-0.

AGF startede torsdagens Conference League-kamp på den bedst mulige måde. Aarhusianerne kom nemlig foran efter blot tre minutters spil, da Felix Bejmo kom på bolden ved bagerste stolpe efter et hjørnespark.

Dermed tændte det en lille gnist i spillerne og et håb om at kunne skabe et mindre mirakel.

AGF’erne var ganske farlige igennem hele første halvleg, men på af flere gode muligheder, lykkedes det ikke for det danske hjemmehold at få scoret.

AGF’s defensiv har set lidt usikker ud i starten af Superligasæsonen, men i kampen mod Club Brügge var danskerne ganske gode til at få lukket ned for den ellers potente belgiske offensiv.

I anden halvleg forsøgte AGF’erne igen ihærdigt på at fremtvinge en 2-0-scoring, der for alvor kunne give de europæiske drømme nyt liv. Særligt på dødbolde havde ’De Hviie’ vist sig særligt stærke.

Det var dog svært at komme igennem det dygtige Brügge-hold. Mod slutningen af kampen havde indskiftede Patrick Mortensen en fin hovedstødsmulighed, men bolden fløj en 30 centimeter over det ene målhjørne.

Efter fire minutters tillægstid fløjtede kampens dommer af. En kamp som AGF’erne faktisk havde rigtig godt fat i, men også en kamp, hvor Club Brügges 3-0-føring fra det første opgør aldrig rigtig kom i fare.