Conference League: West Ham vinder uskøn finale med 2-1 efter sen scoring af Jarrod Bowen

Jarrod Bowen blev matchvinder for West Ham
Jarrod Bowen blev matchvinder for West HamProfimedia
Det var Fiorentina der var bedst og skabte flest chancer. Det var dog West Ham der kunne løfte trofæet efter en sen scoring på en friløber til Jarrod Bowen.

Uskøn første halvleg martret af engelske fans

West Ham var tilgodeset med lidt støvregn og kom da også bedst fra start. Mikhail Antonio havde kampens første reelle afslutning, men Pietro Terracciano blev ikke udfordret for alvor.

Første store chance tilfaldt også West Ham. Efter en langt indkast og en nedfaldsbold, fik Declan Rice trykket af fra kanten af feltet, men bolden gik forbi stolpen.

Florentinerne fik langsomt spillet sig ind i kampen, og midtstopperen Nikola Milenkovic, headede bolden over overliggeren, bedst som Fiorentina sad bedst på kampen.

Efter 33 minutter måtte spillet afbrydes, da West Hams medrejsende fans kastede ølkrus og andre genstande ned mod Fiorentinas anfører Cristiano Biraghi, da han ville tage et hjørnespark.

Resten af halvlegen blev en taktisk affære, hvor holdene følte hinanden på tænderne. Det lykkedes for mandskaberne at eliminere hinandens offensive aktioner.

Der kom ikke de store muligheder og begge hold virkede tilfredse med 0-0 ved pausen.

Fiorentina havde dog bolden i nettet efter at først Cristian Kouame havde headet bolden på stolpen. Efterfølgende var det Luka Jovic der fik bolden i mål, men målet blev efter VAR-gennemsyn annulleret for offside.

Stats på de første 45 minutter
Stats på de første 45 minutterFlashscore

VAR-drama og smukke scoringer

I forbindelse med den underkendte scoring i første halvleg, måtte Jovic modtage behandling. Serberen blev også i kabinen efter pausen og blev afløst af Arthur Cabral. Det lykkedes også italienerne at komme bedst fra land i de sidste 45 minutter.

Nogen chancerig indledning på anden halvleg var det på ingen måde. Efter en lille time kom VAR igen på banen og kaldte kampens dommer, Carlos del Cerro Grande, til skærmen. West Ham fik tilkendt et straffespark for hånd på bolden og Said Benrahma omsatte stensikkert spillets største chance til mål.

West Ham fik skabt momentum og lignede et hold, der ville forsøge at dræbe kampen med det samme. Det lykkedes dog langt fra, da Fiorentina udlignede blot fem minutter efter West Hams føringsmål. Giacomo Bonaventura tog bolden til sig og udplacerede flot Alphonse Areola langs græsset. Kort efter fik Rolando Mandragora en kæmpe chance, men italieneren fik overplaceret sin afslutning.

Det var Fiorentina der bød sig mest til, men i kampens sidste minut slap Jarrod Bowen alene igennem, efter fornemt forarbejde af Lucas Paqueta og englænderen svigtede ikke.

Fiorentina pressede på, men uden held. West Ham kunne, lidt ufortjent, løfte pokalen som vindere af Conference League, efter en sejr på 2-1.