Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lurer ny dansk storsejr lige om hjørnet? Bliv klogere på FC Nordsjællands modstander

Kelvin Ofori (nr. 97) er en af Trnavas profiler
Kelvin Ofori (nr. 97) er en af Trnavas profilerPhoto by Jakub Porzycki / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Hvis FC Nordsjællands slovakiske modstander ikke ringer en klokke hos dig, så er der ingen grund til panik. Det er ikke hverdagskost, at Spartak Trnava og danske klubber krydser klinger. Flashscore gør dig her klogere på slovakkerne.

Man skal nemlig helt tilbage til de hedengangne Toto Cup-dage, for at finde kampe mod danske hold. I sommeren 1979 mødte slovakkerne Esbjerg i to kampe, og før det, der var det KB, der i sommeren 1975 måtte indkassere to klare nederlag, på henholdsvis 1-5 og 1-6.

Heldigvis for FC Nordsjælland er magtbalancen skiftet, og holdet fra Farum må påtage sig favoritværdigheden mod et hold, der for mange danskere er ganske ukendt.

Stillingen i den slovakiske liga
Stillingen i den slovakiske ligaFlashscore

Klubben er stiftet i 1923, i byen Trnava i det vestlige Slovakiet. Der bor knap 70.000 i byen, hvilket svarer nogenlunde til, hvad der bor i Esbjerg.

Stadion hedder Štadión Antona Malatinského, og er opkaldt efter klubbens mest succesfulde træner, Anton Malatinský, der hjemførte tre mesterskaber og to pokaltitler til klubben. Alle i en tid, hvor landet hørte under Tjekkoslovakiet.

Kapacitetet lyder på 19.200, men der er sjældent udsolgt. Til rivalopgøret mod Slovan Bratislava søndag aften, var der således blot 12.528.

Efter opdelingen af Tjekkoslovakiet i 1993, er det blevet til et slovakisk mesterskab i 2017/18 sæsonen samt fire slovakiske pokaltitler. Senest i maj måned, da Slovan Bratislava blev besejret med 3-1 efter forlænget spilletid. Det er den pokaltitel, der kvalificerede Trnava til europæisk fodbold i indeværende sæson.

I ligaen er klubben de seneste tre sæsoner endt på en tredjeplads, hvilket ikke giver adgang til Europa.

På UEFAs rangliste ligger Trnava som nr. 163. En plads, de deler med flere andre klubber, blandt andre polske Raków Czestochowa, som mødte FC København tidligere på året.

Truppen består primært af spillere fra hjemlandet, tilsat lidt afrikansk krydderi fra Ghana og Nigeria.

For tiden er der to spillere, der repræsenterer deres hjemland. Det er den costaricanske U23-landsholdsspiller, Ricardo Pena, der er på lån fra Consultants Desamparados, samt angriberen Milan Ristovski, der optræder for Nordmakedonien.

Træner Michal Gasparik veksler mellem formationerne, og benytter sig både af tre- og firmandsbagkæder. I hjemmekampen mod Fenerbache startede Trnava i en 3-4-3 formation. Trnava holdt kampen målløs indtil 20 minutter før tid, men Fenerbache endte med at vinde med 2-1.

Trnava seneste kampe
Trnava seneste kampeFlashscore

Farligste mand er 35-årige Michal Duris, som Trnava har på lån fra cypriotiske Othellos Athienou. Duris har lavet fire mål, og ligger typisk som 9’er, omgivet af to kantspillere. Den ene er ghanesiske Kelvin Ofori. Fra sin position som højrekant, har han scoret tre mål i efterårets europæiske kampe, deriblandt målet på hjemmebane mod Fenerbache.

I den modsatte ende af banen, er det værd at bemærke Sebastian Kosa, der typisk optræder som stopper. Den 20-årige slovak betragtes som klubbens største salgsobjekt, og er også inde omkring det slovakiske U21-landshold.

Kampen mellem Spartak Trnava og FC Nordsjælland begynder torsdag aften kl. 21, og den kan følges live i Flashscores Match Centre.