Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Møder belgisk gigant: Skrækkelig lodtrækning for Rösler og Co.

AGF må indstille sig på en ekstremt svær modstander i årets kvalifikation til UEFA Conference League.
AGF må indstille sig på en ekstremt svær modstander i årets kvalifikation til UEFA Conference League.Profimedia
AGF og Europa er måske bare ikke noget, der for alvor kan komme til at rime. Med tidligere chokerende exits mod klubber som georgiske Dila Gori og nordirske Larne, er historikken i de seneste år ikke ligefrem på århusianernes side.

Og onsdag trak man så den værst tænkelige modstander i årets kvalifikation til UEFA Conference League. Der var i alt seks mulige modstandere for Uwe Rösler og Co. Belgiske Club Brugge, hollandske Twente, norske Rosenborg, skotske Hibernian, og enten irske Dundalk eller gibraltariske Magpies.

Det blev, desværre for Röslers århusianske mandskab, førstnævnte, der kom op af bowlen i schweiziske Nyon. Club Brugge er således modstanderne for AGF i årets Conference League kvalifikation, hvor det belgiske storhold får lov at starte på hjemmebane.

Om end det traditionsrige nordbelgiske mandskab skuffede fælt i den forgangne sæson, hvor det blot blev til en fjerdeplads efter tre mesterskaber i rap, så er der altså tale om en særdeles svær størrelse, som århusianerne får lov at prøve kræfter med.

Således har Club Brugge en kæmpestor og stolt tradition i europæisk klubfodbold, hvor man to gange har stået i finaler, først i UEFA Cuppen i 1976 og to år efter i Mesterholdenes Europa Cup, forløberen til det nuværende Champions League.

Selvom belgierne tabte begge af disse finaler, vidner det om en klub med stor historie, men også i de seneste år har Brugge imponeret på den europæiske scene. Fem sæsoner i træk har Club Brugge nemlig været at finde i gruppespillet i Champions League, og i den forgangne sæson kom man sågar videre fra en ellers udfordrende gruppe, der foruden Brugge selv bestod af Bayer Leverkusen, Porto og Atlético Madrid.

Aldrig tidligere har AGF mødt det belgiske storhold, men til gengæld har man to gange tidligere prøvet kræfter med KSV Waregem. Begge opgør ligger dog helt tilbage i 1985, hvor det belgiske mandskab overbevisende slog AGF, med Flemming Povlsen i startopstillingen i begge kampe, ud af UEFA Cuppens første runde med sammenlagt 6-2.

Det eneste, som de hvidblusede fra Fredensvang, umiddelbart kan se som et fordelagtigt resultat af lodtrækning, vil være at man får lov at slutte hjemme på Ceres Park. Først opgør spilles nemlig i Belgien 27. juli, før Aarhus lægger græstæppe til returopgøret 3. august.