Olympiakos triumferer i forlænget spilletid i ECL-finale og buler danske CL-muligheder

Olympiakos manglede ikke opbakning på et stadion blot ni kilometer fra deres eget.AFP
I den sidste af denne sæsons europæiske finaler stod Fiorentina over for græske Olympiakos i den afgørende kamp i Conference League. Den kom Olympiakos ud af som sejrherrer efter en kamp, der ellers ikke var nogen større oplevelse.

Med et mål efter 115 minutter tog de således en sejr på 1-0 mod et noget ferskt spillende Fiorentina, der tabte deres anden ECL-finale i træk.

Det var derimod det første, europæiske trofæ til et græsk hold nogensinde.

Det sås tydeligt efter kampen.

Og Olympiakos' sejr har dertil -desværre - også implikationer for dansk fodbold.

For med danske øjne på bolden havde finalen et ekstra krydderi, da alt andet end en sejr til Olympiakos i ordinær eller forlænget spilletid ville kunne give to, danske hold chancen for en Champions League-plads i 2025/26.

Læs mere om det her

For holdet fra Piræus kunne en sejr derimod vise sig ekstra sød, da kampen blev spillet på OPAP Arena i Athen. Hjemmebanen for rivalerne fra AEK Athen.

De fik dog et tidligt chok.

Cristiano Biraghi troede således, at han havde åbnet scoringen for La Viola i det niende minut, men hans mål blev underkendt på grund af en offside i situationen.

Fiorentina havde generelt det chancemæssige overtag målt på både antal og størrelse i en første halvleg, der dog endte målløs, og som var skuffende spillemæssigt.

Kampen manglede ikke som sådan intensitet, og der var massevis af hårde dueller, men som europæisk finale anskuet, der levede den altså ikke helt op til prædikatet.

Det billede ændrede sig bestemt ikke i det første lange stykke tid af anden halvleg, der nærmere var endnu mere begivenhedsløs.

Efter 70 minutter fik Christian Kouame dog en kæmpe chance for at bringe Fiorentina foran i fri position, men han ramte skævt med sin flugter, så bolden studsede i jorden, hvorefter Konstantinos Tzoulakis i Olympiakos-målet relativt nemt kunne redde forsøget.

Resten af den ordinære spilletid var fortsat lidt af en fuser, der endte 0-0 og sendte kampen i forlænget.

Her appellerede Olympiakos efter få minutter voldsomt for straffespark efter bolden ramte en Fiorentina-arm i feltet, og kort efter var indskiftede Stevan Jovetic, med fortid som topscorer i netop Fiorentina, tæt på at score med hovedet. Pietro Terracciano afviste dog flot.

Efter 115 minutter indtraf gennembruddet så endelig i en ellers noget sløj fodboldkamp.

Målfarlige Ayoub el Kaabi kæmpede sig foran på et skarpt indlæg fra venstre og sendte med hovedet Olympiakos på kurs mod en kæmpe triumf.

Et længere VAR-tjek for offside ændrede ikke på det faktum.

Trods et desperat pres fra Fiorentina trak Olympiakos sejren i land til kæmpe jubel for de græske tilhængere, der næsten var på hjemmebane.

En stor triumf for græsk fodbold, men et gok i nødden for dansk fodbold, der ellers var inden for få minutter fra at kunne holde pladsen foran Grækenland i koefficient-placeringen.