Ung dansk Arsenal-lejesvend har haft godt af lejeophold i Sturm Graz: En no-brainer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ung dansk Arsenal-lejesvend har haft godt af lejeophold i Sturm Graz: En no-brainer

Mika Biereth (højre) har haft tur i den på sine lejeophold.
Mika Biereth (højre) har haft tur i den på sine lejeophold.GEORG HOCHMUTH/APA-PictureDesk/APA-PictureDesk via AFP
Mika Biereth har haft masser af succes i denne sæson, hvor på sine to lejeophold har scoret 11 ligamål og leveret syv oplæg i 29 ligakampe. Den unge dansker kunne derfor meget vel gå en spændende fremtid i møde.

Den danske spidsangriber Mika Biereth har i 2024 været lejet ud fra Arsenals ungdomshold til Sturm Graz i Østrig. 

Her var han med til at vinde det østrigske mesterskab foran klubber som RB Salzburg og LASK. I 15 kampe leverede han fem mål og to oplæg og var altså mere eller mindre en fast bestanddel af mesterholdet. 

Også i Conference League gjorde den 21-årige målmager fin figur ved at score tre mål i fire kampe for den østrigske klub, der røg ud efter ottendedelsfinalen.

Sæsonen startede dog i Skotland for Mika Biereths vedkommende, men det ændrede sig i vinterpausen.

”Jeg var i Skotland og spillede for Motherwell, og så ringede min agent til mig og sagde, at der var en mulighed for at komme til Østrig og kæmpe for en titel i ligaen og pokalturneringen.”

”Jeg talte med Per Mertesacker inden skiftet, diskuterede det, hvad han mente, hvad jeg mente, og for mig var det næsten en no-brainer,”fortæller Mika Biereth i et interview til Arsenals hjemmeside.

Det lykkedes altså også for Mika Biereth både at vinde det østrigske mesterskab og pokalturneringen.

Biereth har dermed fået rigtig meget ud af sin tid i Østrig.

Det har blandt andet givet ham muligheden for at teste sig selv af på en højere hylde.

”Det er det bedste niveau, jeg har spillet på indtil videre, når det gælder om at være en del af truppen og spille hver dag. Spillerne her er virkelig gode og talentfulde.”

Danskeren har haft nogle fine måneder i Østrig, men når lejekontrakten ophører i slutningen af juni, så er det usikkert, hvad der skal ske. 

Efter stærke præstationer i både Motherwell og Sturm Graz, hvor det endte med to triumfer, kan den 21-årige dansker næppe tage til takke med at spille på Arsenals U23-hold efter sommerferien. 

Indtil videre er det dog planen.