Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Anton Gaaei efter straffesparks-vanvid: Det vildeste i min karriere

Anton Gaaei blev aftenens helt for Ajax
Anton Gaaei blev aftenens helt for AjaxAFP
Anton Gaaei scorede to gange i en vild straffesparkskonkurrence, da Ajax torsdag slog Panathinaikos ud.

Anton Gaaei startede på bænken, men kom ind efter 71 minutter og spillede en markant rolle i Ajax' samlede sejr over Panathinaikos i Europa League-kvalifikationen torsdag.

I en vild straffesparkskonkurrence med 17 forsøg til hver scorede den 21-årige højreback to gange, blandt andet det sidste og afgørende forsøg.

"Det var det vildeste jeg har været med til i min hidtil korte karriere. Efter et så hårdt første år - specielt for mig personligt - er det bare super dejligt at få sådan en kæmpe succesoplevelse. Og så endda at sparke os videre i Europa og sikre os europæisk gruppespil. Det kunne ikke skrives bedre," siger Gaaei til Viborg Stifts Folkeblad.

Den tidligere Viborg-spiller havde en udfordrende første sæson i den hollandske storklub, efter at han kom til sidste sommer.

Ajax tabte torsdag 0-1 til Panathinaikos, men efter en hollandsk 2-1-sejr i første opgør havnede man i duel fra pletten.

I første omgang scorede mandskaberne på hver fire af fem indledende forsøg, hvorefter man gik over til sudden death.

Her kom Gaaei i spil som hollændernes niende skytte og stod for presset, og han meldte sig også selv på banen, da det senere var tid til 17. forsøg.

Det afslører Ajax-kaptajn Jordan Henderson.

"Efter Brian Brobbey brændte, spurgte Anton mig: "Hvis de scorer, kan du tage den, men hvis de brænder, må jeg så tage den?". Jeg sagde, at det kunne han, og han var nødt til at gribe sejrsøjeblikket. Han er helt sikkert også bedre til at sparke straffespark, end jeg er. Han fortjener det også, fordi han er en fantastisk fyr," siger englænderen til VoetbalPrimeur ifølge bold.dk.

Ajax skal møde polske Jagiellonia i playoffrunden. En samlet sejr giver otte kampe i Europa Leagues ligaspil. Et samlet nederlag giver seks kampe i Conference Leagues ligaspil.