Conference League LIVE: Diks hamrer sikkert et straffespark i kassen i københavnsk remis

Flashscore
Stor dansk aften i Europa
Stor dansk aften i EuropaClaus Bech/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland har lagt fint fra land i Europa League med en sejr og en uafgjort i de første to kampe. Gæsterne fra Royale Union har været lidt mere lunkne, og er uden sejr i næsten en måned. Du kan følge Europa League kampen fra MCH Arena her på Flashscore.dk. Efter den kamp retter vi fokus på FC København, der er rejst til Sevilla for at møde Real Betis.

SLUT: Det lykkes for FCK at hive en enkelt point ud af kampen mod Real Betis. Der var spanierne der var toneangivende, men danskerne kendte deres besøgelsestid, og kan ikke helt ufortjent sætte et point på kontoen.

Statistik fra kampen
Statistik fra kampenOpta by Stats Perform

90': Der er lagt tre minutter til kampen. Betis presser tungt, men det kan også give åbninger den anden vej.

88': CHANCE - Betis får et hjørnespark og bolden ender hos Diego Llorente, der får et frit hovedstød, men han får ikke for alvor testet Nathan Trott. Spanierne er ikke tilfredse med et point, og har fire mand på forreste linje.

86' Målscorer Kevin Diks kommer en halv times tid for sent i en tackling, og får helt fortjent en advarsel.

84': Nu handler det for FCK om at holde hovedet koldt. Betis satser offensivt fra bænken, men gassen er gået af hjemmepublikummet. Der kan ligge noget og vente, hvis københavnerne griber det rigtigt an. Omvendt er spanierne et klassemandskab, der kan gøre ondt på de fleste.

82': ADVARSEL - Indskiftede Elias Achouri trækker en Betisspiller i trøjen. Fortjent advarsel til tuneseren.

81': UDSKIFTNING - Betis laver et dobbeltbytte. Avila og Johnny Cardoso går ud, og ind kommer Juanmi og Assane Diao.

76': MÅÅÅÅÅÅÅL - Diks udligner stensikkert og tordner bolden modsat Adrian. I samme ombæring kom der advarsler til både Chimy Avila og Pablo Fornals.

75': STRAFFESPARK - FCK presser på, og indskiftede Bellerin begår et klodset straffespark på Kevin Diks.

71': KÆMPE CHANCE - Fornals får en helt fri afslutning fra 12 meter, men Trott leverer en verdensklasseredning og holder FCK inde i kampen.

71': UDSKIFTNING - FCK satser stort og bruger deres sidste to indskiftningsmuligheder. Victor Froholdt og Andreas Cornelius kommer ind, og de afløser Victor Claesson og Lukas Lerager.

67': Det ligner at formålet med indskiftningen af Larsson er at true med dybdeløb. To gange har svenskeren budt sig til, og normalt er han heller ikke bleg for at sfalutte. Det kan være nøglen for FCK.

62': UDSKIFTNING - FCK bytter tre spillere efter en trængt periode i kampen. Jordan Larsson, Thomas Delaney og Elias Achouri kommer ind, mens William Clem, Robert og Magnus Mattsson går ud. Betis bytter en enkelt, og sætter Hector Bellerin ind i stedet for Aitor Ruibal.

55': FCK appellerer for et straffespark, da det ligner at Magnus Mattsson bliver hægtet i feltet. Efter et kort VAR-tjek sætter den franske dommer spillet i gang igen. Kort efter må Nathan Trott finde en benparade frem for at afvise Betis.

52': Anden halvleg er indledt i et adstadigt tempo. Spanierne virker fint tilfredse, men det ligger under overfladen, at de kan sætte to gear mere på med et fingerknips. FCK mangler stadig tempo i deres boldomgang.

46': Begge hold er kommet på banen, og mens FCK stiller med de samme 11, er der en enkelt ændring hos Real Betis. Cedric Bakambu har forladt banen og er erstattet af Vitor Roque, der er lejet i FC Barcelona.

PAUSE: Efter en god start kom FCK bagud på et rent lykketræf, og efter den scoring faldt københavnerne lidt længere tilbage på banen. Spillemæssigt er FCK fint med, og med de rette justeringer er kampen bestemt ikke udenfor rækkevidde.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegOpta by Stats Perform

45': Der er lagt to minutter til første halvleg.

44': Det ligner hårdt arbejde for Neestrup hvis FCK-skuden skal på ret køl. Efter nederlaget i første kamp er FCK under pres, og får svært ved at klare de europæiske skær, hvis der står nul point i stillingen efter to kampe.

41': Hvor københavnerne ikke evner at bruge sit boldovertaget til meget, er der iukke langt fra bolderobring til afslutning hos de spanske værter. Heldigvis for danskerne er skarpheden til at overse, men der skal strammes op defensivt, hvios FCK skal tilbage i opgøret.

38': ADVARSEL - Betis-kaptajnen Aitor Ruibal holder Robert fast i et slynggreb og indkasserer et gult kort.

33': ADVARSEL - Elyounoussi kommer for sent i en tackling, og får ganske fortjent kampens første advarsel.

28': Kampens franske dommer tillader det, der i gamle dage hed en international linje. Den bruger FCK til at holde spanierne på afstand af sit eget mål, men der mangler afslutninger fra danskerne, hvis de skal tilbage i opgøret. Den sidste chanceskabende aflevering mangler.

20': Mohamed Elyounoussi tager sig til maveregionen, efter en kollision med Natan. Begge hold bruger opholdet i spillet til at tanke vand på motoren. Nordmanden er dog klar til at genoptage spillet.

17': FCK forsøger igen med det høje pres, og har flere gange held med at stresse spaniernes opspil. Målet har dog givet Betis noget selvtillid, og FCK mangler at slå kapital af det høje pres.

11': CHANCE - FCK er tæt på at slå hurtigt igen. Et skarpt indlæg fra Rodrigo Huescas er lige ved at føre til et spansk selvmål. På det efterfølgende hjørnespark er Gabriel tæt på at heade bolden i mål.

8': MÅÅÅÅL - Real Betis i front på et drømmehug. Efter en flot åbning på kampen, må københavnerne se marokkanske Abde Ezzalzouli hamre bolden i kassen fra lang afstand. Bolden brækker flere gange i luften, og Nathan Trott er ikke i nærheden af bolden.

3': Københavnerne er indledt med et højt pres, og forsøger at tage brodden af den spanske offensiv.

1': Kampen er fløjtet i gang på Estadio Benito Villamarín.

Kl. 20:54 - Kampens dommer er franske Willy Delajod. Han er 32 år og dømmer sin fjerde europæiske i denne sæson. Han har endnu ikke dømt et dansk hold i sin karriere.

Kl. 20:44 - Værterne har den tidligere Liverpool-målmand Adrian på mål, mens den tidligere West Ham spiller Pablo Fornals også er med fra start.

Kl. 20:37 - Vi vender hurtigt fokus på Conference League, hvor FC København er på besøg i Sevilla hvor Real Betis byder indenfor. Jacob Neestrup har udtaget følgende 11 spillere til sin startopstilling.

SLUT: Med lodder og trisser holder FCM fast i en snæver 1-0 sejr, der kom i hus på en flot halv time i første halvleg, hvor Diao ender som matchvinder. Efter den halve time stod kampen primært i belgiernes tegn, men storspil af Olafsson gør at FCM kan sætte tre lune europæiske points på kontoen.

90+2': ADVARSEL - Dario Osorio holder fast i bolden, og fremtvinger en advarsel til indskiftede Ivanovic.

90': Der er lagt tre minutter til kampen.

89': ADVARSEL - Gorgoza udfordrer Kevin Mac Allister der trækker et fortjent gult kort.

87': ADVARSEL - Indskiftede Mikel Gorgoza filmer sig til et gult kort.

85': UDSKIFTNING - Royale Union bytter tra spillere. Mathias Rasmussen, Fuseini og Niang går ud, mens Elton Kabangu, Ross Sykes og Kamiel Van De Perre.

82': UDSKIFTNING - Thomasberg spiller sine sidste kort. Emiliano Martinez og Kevin Mbabu forlader banen, og ind kommer Kristoffer Askildsen og Victor Bak.

79': De midtjyske spillere ser slidte ud, efter en halvleg hvor de i store dele har været i skyttegraven. De bruger god tid ved standardsituationerne, og afslutter nærmest i desperation ved flere lejligheder.

Defensiven er på overarbejde hos FCM
Defensiven er på overarbejde hos FCMBo Amstrup/Ritzau Scanpix

72': STOR CHANCE - Efter et langt indkast kommer Adam Buksa frem til en god mulighed. Anthony Moris kommer dog fornemt ud, og får raget kastanjerne ud af ilden.

71': UDSKIFTNING - Efter at have slået sig i en nærkamp må Aral Simsir forlade banen. Han bliver erstattet af Mikel Gogorza.

65' STOR CHANCE - Mathias Rasmussen trykker af fra distancen, og kun en fornem redning fra Olafsson holder FCM i front. Kort efter er det Fuseini der træder i bolden fra syv meters afstand. Det brænder virkeligt på for FC Midtjylland.

63': UDSKIFTNING - Thomas Thomasberg forsøger at ændre kampen fra bænken. Ind kommer Franculino og  Pedro Bravo, og ud går Oliver Sørensen og Jan Kuchta. Belgierne bytter også to mand. Ait El Hadj og Franjo Ivanovic kommer ind, og de erstatter Noah Sadiki og Kevin Rodriguez.

55': Der er trængselstider i den midtjyske defensiv. Belgierne boltrer sig som fisk i vandet, og forsvaret hos FCM kan bare losse boldene væk, og er langt fra at sætte tre sammenhængende afleveringer sammen.

Belgierne er ovenpå efter pausen
Belgierne er ovenpå efter pausenBo Amstrup/Ritzau Scanpix

52: STOR CHANCE - Olafsson må igen diske op med en flot redning på et hovedstød fra Royale Union.

50': KÆMPE CHANCE - FCM er ikke for alvor kommet ud efter pausen. Boldomgangen er for langsom, og opfindsomheden er helt væk. Royale Union får en fri afslutning og Mathias Rasmussen kan heade bolden på stolpen for belgierne.

49': ADVARSEL - Ousseynou Niang gestikulerer voldsom til kampens østrigske dommer, og ender med at fremtvinge en advarsel.

47': Royale Union er startet bedst og Fuseini skaber ravage foran Olafsson.

46': Bolden ruller og 2. halvleg er igang. Ingen af mandskaberne har foretaget ændringer i pausen.

PAUSE: Efter en overlegen indledning der også gav en flot scoring, måtte FCM se belgierne overtage spillet i det sidste kvarter. Adam Buska ramte stolpen, og overordnet set må midtjyderne begræde, at de ikke fik bolden i nettet mere end en gang i deres gode perioder.

45': CHANCE - Belgierne sværmer omkring det midtjyske straffesparksfelt, men FCM kan gå til pause foran med 1-0.

41': FCM forsøger igen at tage spillet til sig. De spiller de sikre afleveringer, og forsøger at fastholde spillet på belgiernes banehalvdel. Midtjyderne kunne formentlig godt bruge en pause, for lige at få justeret nogle småting.

35': Belgierne bider fra sig, og har overtaget mere og mere af spillet. Et godt belgisk opspil ender hos Fuseini der afslutter flot mod Olafsson. Islændingen redder dog, og ghaneseren viser sig også efterfølgende at være offside.

28': Det er stadig FC Midtjylland her, der og alle vegne. Royale Union er sjældne gæster på midtjydernes banehalvdel, og Thomas Thomasberg har fået sine udvalgte til at levere et helt andet indtryk end senest mod Sønderjyske, hvor ulve-bossen var meget utilfreds med første halvleg.

24'. ADVARSEL - Anan Khalaili fra Royale Union bliver den første i dommerens sorte bog, efter en hård tackling på Aral Simsir.

21': Med føringen på 1-0 ser det rigtigt fint ud for FCM. Belgierne har store problemer med at score mål. I otte kampe hidtil i sæsonen er Royale Union gået målløse fra banen.

18': MÅÅÅÅÅÅÅL - FCM kommer foran med 1-0. Aral Simsir slår et glimrende indlæg der ender hos Ousmane Diao. Senegaleseren kan nærmest løbe bolden i mål. Scoringen kommer kort efter en tør afslutning fra Dario Osorio var tæt på at bringe FCM i front.

Jubel hos Diao
Jubel hos DiaoOusmane Diao

17': Belgierne lurer hele tiden på omstillinger. FCM har overvægten af boldbesiddelsen, men gæsterne har ry for at være et kompetent omstillingshold. Det kræver voldsom koncentration fra midtjyderne.

13': KÆMPE CHANCE - FCM sender bolden på stangen. Simsir sender bolden til bagerste stang, hvor Adam Buksa strækker sig og får sendt bolden på den ene opstander.

11': Første optræk til en belgisk mulighed, efter et fint angreb over deres side. Elias Olafsson får dog sikkert fast i bolden i anden omgang, efter en tam afslutning fra Kevin Rodriguez.

10': FCM forsøger ofte at isolere Aral Simsir på ventrekanten. Tyrkeren forsøger sig med en afslutning mod den fjerne stolpe, og midtjydernes har i den grad taget taktstokken i kampens åbning.

Aral Simsir i aktion
Aral Simsir i aktionBo Amstrup/Ritzau Scanpix

8': Royale Union har ikke vundet mesterskabet i Belgien siden 1935, men nåede frem til 1/16-finalen i Conference League i sidste sæson. Inden da var belgierne i gruppespillet i Europa League, hvor det blandt andet blev til en 2-1 sejr hjemme over Liverpool.

3': De danske værter er kommet bedst fra start. Et langt indkast fra Mads Bech Sørensen har skabt ravage, og Dario Osorio har testet formen hos belgiernes målmand Anthony Moris.

1': Kampen er fløjtet i gang på et velbesøgt MCH Arena.

Kl. 18:41 - Kampens dommer er østrigske Sebastian Gishamer. Den 36-årige østriger har ikke tidligere dømt et dansk klubhold, men har dømt det danske U21-landshold i en EM-kvalifikationskamp tilbage i 2022.

Kl. 18:20 - FC Midtjylland er noteret for fire points, efter en 1-1 kamp hjemme mod tyske Hoffenheim, og en 2-0 sejr over Maccabi Tel Aviv. Royale Union har blot et enkelt point efter en nulløsning mod norske Bodø/Glimt på hjemmebane, og et nederlag på 2-1 ude imod tyrkiske Fenerbache.

Kl. 18:03 - Belgierne kommer til Danmark med følgende startopstilling. Blandt de foretrukne er ghaneseren Mohamed Fuseini der var udlejet til Randers FC i sidste sæson.

Kl. 17:45 - Værterne fra FC Midtjylland har offentliggjort deres startopstilling. I forhold til nederlaget mod Sønderjyske søndag aften, er der blandet en ændring helt fremme, hvor polske Adam Buksa er frisk nok til at starte inde.