Europa League-semifinalerne: Sevilla nedlægger Juve i forlænget spilletid

Erik Lamela scorede sejrsmålet for Sevilla i forlænget spilletid
Erik Lamela scorede sejrsmålet for Sevilla i forlænget spilletidAFP
Inden returkampen i deres Europa League-semifinale havde Roma en 1-0-føring over Bayer Leverkusen. Et målløst uafgjort resultat i Tyskland betød, at Roma gik videre til finalen i Budapest. I den anden semifinale stod Sevilla og Juventus lige efter 90 minutter og gik derfor til forlænget spilletid. Erik Lamela scorede sejrsmålet og sendte det andalusiske hold videre til endnu en Europa League-finale.

Bayer Leverkusen 0 Roma 0

Roma gik videre til Europa League-finalen i 2023, efter at de fulgte op på deres sejr i semifinalen i første runde mod Bayer 04 Leverkusen med en målløs uafgjort på BayArena, hvilket betyder, at Giallorossi når finalen på trods af, at de ikke har scoret et eneste udebanemål i knockoutfasen.

Med en garanteret plads i næste sæsons Champions League til vinderen af denne turnering, og med en smal 1-0 sejr til Jose Mourinhos mandskab i den første kamp var der lagt op til en voldsom kamp mellem to hold, der er i fare for at misse deres top-6 i ligaerne.

Leverkusen startede med deres karakteristiske tempo og dynamik og var tæt på at udligne, da Moussa Diaby stormede af sted og knaldede bolden på overliggeren med under et kvarter tilbage.

Selv om han tidligere har været elev af Mourinho i Real Madrid, var der stor kontrast til Xabi Alonsos spillestil. Der var dog et strejf af hektisk desperation over Leverkusens fremadrettede spil, og Roma havde lært lektien fra Diabys tidlige chance og bestræbte sig på at bevare føringen med en dybere forsvarskæde.

Der var ikke desto mindre ingen mangel på forsøg for Leverkusen, men et par langskud fra Kerem Demirbay var det bedste, som Die Werkself havde at vise frem i de første 45 minutter.

Jose Mourinho har ført Roma til sin anden europæiske finale på to år
Jose Mourinho har ført Roma til sin anden europæiske finale på to årAFP

Som så ofte på tyske stadions var tribunerne fulde af krudt og røg, men hjemmefansene håbede på, at folk som Florian Wirtz og Sardar Azmoun i stedet kunne producere fyrværkeri på banen.

Faktisk var den iranske angriber det farligste indslag for hjemmeholdet og han var tæt på ved flere lejligheder, men Romas spilplan blev eksekveret perfekt. På jagt efter en 11. sejr i 12 europæiske knockoutkampe, herunder sidste års Europa Conference League-triumf, kvalte de fuldstændig Leverkusens momentum.

Exequiel Palacios (Bayer) får et gult kort
Exequiel Palacios (Bayer) får et gult kortAFP

Italienernes kontante bagkæde fik resultatet i hus på typisk Mourinho-manér, og slutfløjtet blev mødt af utrolige jubelscener på udebane.

Mens der var skuffelse for Leverkusen, vil Romas fans nu drømme om deres anden europæiske titel på lige så mange år, når de om to uger skal møde enten Juventus eller Sevilla til denne konkurrences spændende kulmination i Budapest.

Se alle kampens statistikker her.

Sevilla 2 Juventus 1 (A.E.T.)

Sevillas indskiftede Erik Lamela headede en sejr hjem i forlænget spilletid og sikrede sig dermed en sejr over Juventus og banede sig vej til Europa League-finalen, samtidig med at det spanske hold forlængede dets uovertrufne stime af ubesejrede kampe i turneringen til 18 hjemmekampe.

Sevilla var stadig ramte efter at have mistet deres føring på et mål i sidste uge i Torino, men de kom hurtigt ud af starthullerne på hjemmebane og blev opmuntret af et hav af hoppende røde trøjer på Ramon Sanchez-Pizjuan.

Men trods alt deres tidlige pres faldt den første chance af mange i en tætpakket første periode til gæsterne, da Federico Gatti i det 97. minut  fik Yassine Bounou til at levere et skarpt hovedstød, der kun snært blev afværget.

Juventus-målmand Wojciech Szczesny blev tvunget til at matche sin Sevilla-kollega minutter senere, og han tog udfordringen op ved at fiste Lucas Ocampos' forsøg ude ved stolpen væk, før Juventus forspildte tre chancer i træk.

Angel Di Maria havde den første, og helt sikkert den værste af slagsen, da hans dristige lob drev pinligt forbi målet fra tæt hold. Moise Kean  driblede ind i feltet og skød fra den fjerneste stolpe, og fandt Adrien Rabiot, men hans scoring blev korrekt annulleret for offside.

Selv om kampen fortsatte med at ebbe ud efter pausen, landede de afgørende chancer endnu en gang overvejende ved Juves fødder, og Rabiots afslutning og Gleison Bremers hovedstød fløj begge noget forbi mål.

Efter en time begyndte de friske ben fra bænken at gøre sig gældende, og Massimiliano Allegris mandskab fik endelig det første mål ved Dusan Vlahovic, der viste et skarpt sind og et køligt hoved, da han med et snedigt lob sendte et indlæg over den fremstormende Bounou.

Men Sevilla, der er specialister i Europa League, finder altid en vej, og det tog dem kun seks minutter at gøre det ved hjælp af deres egen indskiftede Suso, hvis præcise afslutning fandt målet.

Suso fejrer udligningsmålet
Suso fejrer udligningsmåletAFP

Der var i sidste ende brug for forlænget spilletid, efter at Szczesny i sidste øjeblik fik Youssef En-Nesyri's forsøg reddet i sikkerhed, og Lamela lykkedes snart, hvor hans holdkammerat ikke lykkedes, ved at sende et hovedstød i det nederste hjørne, hvilket udløste tumult blandt de larmende hjemmefans.

Et gult kort nummer to til Marcos Acuna reducerede værterne til 10 mand i slutminutterne, men comebacket kom aldrig for Juve, og Sevilla er nu kun en kamp fra at udbygge sin føring i toppen af den samlede stilling med en syvende Europa League-titel.

De skal spille mod Roma i Budapest senere på måneden, og spanierne vil helt sikkert også have gode chancer, da de kun har tabt én af deres 12 kampe, siden Jose Luis Mendilibar overtog styringen.