Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mourinho ser frem til europæisk møde med gammel kending: Altid haft et godt forhold

Der er løbet meget vand i stranden siden Xabi Alonso og José Mourinho fik deres løn af Real Madrid.
Der er løbet meget vand i stranden siden Xabi Alonso og José Mourinho fik deres løn af Real Madrid.Profimedia
Torsdag aften mødes José Mourinho og Xabi Alonso som cheftræner for hver sit mandskab i den første kamp af årets ene semifinale i Europa League. Engang var førstnævnte chef for spanske Alonso, og begge ser med glæde tilbage på deres fælles fortid og frem til deres møde torsdag.

José Mourinho har prøvet lidt af hvert i en efterhånden lang karriere, der strækker sig fra tolk i FC Barcelona over den spæde start som chef i União de Leiria til helt store triumfer med topklubber som Internazionale og Real Madrid.

Men Bayer Leverkusen har den 60-årige portugiser aldrig nogensinde mødt – og Xabi Alonso har han aldrig nogensinde stået overfor som cheftræner for et modstanderhold. Begge dele ændrer sig torsdag aften, når Mourinhos romerske mandskab møder Bayer Leverkusen.

De to kender ellers hinanden på forhånd fra tiden i lige netop føromtalte Real Madrid. Her var José Mourinho cheftræner fra 2010 til 2013, hvor portugiseren i sin sidste sæson fik vippet Pep Guardiola af pinden og tog et flot spansk mesterskab.

Selvom det altså er 10 år siden, at Mourinho stod i spidsen for Xabi Alonso, er han fortsat den niende mest brugte spiller i Mourinhos karriere, og nu glæder portugiseren sig til at stå overfor den spanske cheftræner i første kamp af årets Europa League semifinaler.

"Jeg har ikke set ham længe. Vi har altid haft et fantastisk forhold, mere end bare mellem en træner og en spiller," fortæller Mourinho forud for kampen ifølge britiske BBC.

Holdningen deles af Xabi Alonso, der i oktober overtog Bayer Leverkusen og siden har nydt stor succes særligt i foråret.

"Selvfølgelig er det specielt for mig at være oppe imod ham (José Mourinho, red.). Jeg havde en fantastisk tid med ham og lærte meget fra ham. Mourinho ved, hvordan man inspirerer et hold, og han var altid en leder," kommer det fra Xabi Alonso.

Mens Xabi Alonso altså fortsat træder sine barnesko som cheftræner på højeste niveau, efter han kom til Leverkusen ovenpå tre år i spidsen for Real Sociedads reservehold, så er Mourinho anderledes velbevandret, også i europæisk regi.

I seneste sæson vandt han således første udgave af Conference League med sit AS Roma, og med sine to Champions League-triumfer og sin Europa League-sejr med Manchester United, er han altså den eneste cheftræner, der har vundet alle tre UEFA-turneringer for klubber.

Mourinho og Co. må dog forsøge at rette op på en skidt stime, for i fire indbyrdes opgør mod Bayer Leverkusen er det kun én eneste gang blevet til en romersk sejr, hvilket var helt tilbage i oktober 2004. To gange har de to mandskaber været i samme Champions League-pulje, og foruden den ene Roma-sejr, er det blevet til to uafgjorte og et nederlag, senest i november 2015.

Samtidig må Roma-fans formentlig kigge langt efter en af holdets helt store profiler i startopstillingen, for onsdag kunne Mourinho ifølge Gazzetta dello Sport således fortælle, at han ikke tror, at Paulo Dybala vil være at finde i romernes startopstilling torsdag.

Torsdagens semifinaleopgør mellem italienske AS Roma og tyske Bayer 04 Leverkusen sparkes i gang klokken 21 og kan følges live på Flashscore.