Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sevillas forkærlighed for Europa League kan give fordel mod Roma: "Vi forvandler os"

Sevillas angriber Youssef En-Nesyri (midterst) fejrer sit holds kvalifikation til Europa League-finalen.
Sevillas angriber Youssef En-Nesyri (midterst) fejrer sit holds kvalifikation til Europa League-finalen.AFP
Sevilla og Roma kan på papiret virke som en lige kamp i Europa League-finalen, men andalusiernes kærlighedsaffære med turneringen kan give dem en fordel i Budapest.

De er seksdobbelte mestre, mens de nærmeste konkurrenter - Inter Milan, Liverpool, Juventus og Atletico Madrid - har tre hver.

På trods af deres skuffende sæson i La Liga, er Sevilla gået et gear op i Europa League og har blæst Manchester United og derefter Juventus af banen for at nå en syvende finale.

De andre seks har de vundet, og anfører Jesus Navas siger, at hans hold kommer flyvende ud af startblokken i turneringen.

"Vi forvandler os (i Europa League, red.), og det er utroligt, hvordan vi kommer ud i hver kamp," fortalte Navas til UEFA i sidste uge.

"Det er en turnering, der har givet os meget, og den glæde, den giver os, hver gang vi deltager i den, driver os til at nå så langt som muligt."

Sevillas forsvarsspiller Jesus Navas (R) applauderer.
Sevillas forsvarsspiller Jesus Navas (R) applauderer.AFP

I denne sæson er et ekstra mål at betale fansene tilbage for deres støtte efter en af de værste sæsoner i La Liga for Sevilla i nyere tid.

Siden de rykkede op i 2001, er de aldrig endt i den nederste halvdel, men i øjeblikket ligger de på 11.-pladsen med en kamp tilbage at spille.

Det kunne have været meget værre. De flirtede med nedrykning i store dele af sæsonen og fyrede Julen Lopetegui og derefter Jorge Sampaoli, før Jose Luis Mendilibar fik styr på skuden.

"Vi er en familie, vi har vist det, vi har haft nogle meget dårlige øjeblikke, men den sidste fjerdedel af sæsonen har været spektakulær," kom det fra angriberen Rafa Mir til DAZN lørdags.

"Nu har vi præmien i form af finalen, og vi vil gerne komme tilbage hertil med pokalen."

En rig historie

Sevilla vandt turneringen første gang i 2006, hvor Navas, som nu er 37 år, var med som 20-årig, da de slog Steve McClarens Middlesbrough med 4-0 i finalen.

Det var deres første europæiske sølvtøj og deres første trofæ i 57 år.

Den nu afdøde Antonio Puerta scorede i den forlængede spilletid og hjalp Juande Ramos' hold med at slå Schalke i semifinalen, et mål, som stadig huskes med glæde i Sevilla.

Puerta scorede fra straffesparkspletten året efter i finalen, da Sevilla besejrede La Liga-rivalerne Espanyol i Glasgow i en straffesparkskonkurrence og dermed kunne  løfte pokalen endnu en gang.

Bare et par måneder senere døde Puerta efter at have fået et hjerteanfald, mens han spillede for sin klub i La Liga.

Andalusierne skulle igen bruge straffesparkskonkurrence for at vinde i 2014 med Unai Emery ved roret, da de slog Benfica og vandt turneringen for tredje gang med Ivan Rakitic i en nøglerolle, før han skiftede til Barcelona.

Sevilla fortsatte med at vinde de næste to Europa Leagues, først ved at slå Dnipro Dnipropetrovsk 3-2 i en spændende kamp i 2015, hvor den colombianske angriber Carlos Bacca scorede to gange.

Sæsonen efter slog de Jürgen Klopps Liverpool med 3-1, og denne gang scorede backen Coke to gange. Det ville have været den tyske træners første trofæ på Merseyside.

"Hvis du vandt det sidste år, hvad betyder det så? Hvis du vandt det for to år siden, hvad betyder det så? Faktisk ingenting, så det er en ny kamp," sagde Klopp før kampen, hvor Sevilla måske beviste, at han tog fejl, da de vandt deres tredje i træk.

Sevilla vandt deres sjette sejr under Lopetegui mod Inter Milan i endnu en spændende 3-2-sejr, om end på et tomt stadion på grund af Covid-19-pandemien.

Romelu Lukakus selvmål afgjorde kampen og sikrede, at Sevilla fastholdt deres 100 procents rekord i Europa League-finaler.

Mourinho er en af de mere selvsikre trænere i verdensfodbold, men selv han kan blive skræmt af Sevillas dominans i Europa League.