Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skandaløse scener i slovensk derby: Afbrydes efter kanonslag giver spillere høreskader

Det blev ikke til 90 minutters fodbold for de fremmødte tilskuere på Fazanerija i Murska Sobota søndag.
Det blev ikke til 90 minutters fodbold for de fremmødte tilskuere på Fazanerija i Murska Sobota søndag.Profimedia
Søndag måtte det slovenske lokalopgør mellem NŠ Mura og NK Maribor afbrydes, efter flere Mura-spillere og et enkelt stabsmedlem pådrog sig umiddelbare høreskader grundet et kanonslag kastet fra tribunerne. Udeholdet fra Maribor risikerer at blive taberdømt, selvom de førte med to mål.

Danske fodboldentusiaster husker formentlig bedst NŠ Mura for i 2020 at have sendt AGF sensationelt ud af Europa League kvalifikationen med en suveræn slovensk 3-0-sejr, men i disse dage er klubben involveret i en sag, der er anderledes skidt for slovensk fodbold.

Søndag mødtes holdet det østlige Slovenien nemlig med rivalerne fra NK Maribor hjemme på Fazanerija i Murska Sobota. Et opgør der de seneste år har været ekstra hedt, efter det slovenske mesterskab i 2021 blev afgjort i allersidste spillerunde med et opgør mellem netop de to, der faldt ud til Muras fordel.

Men i søndagens opgør blev der aldrig fundet nogen vinder, for efter næsten en times fodbold, opstod der ubehagelige scener på sidelinjen, hvor flere Mura-spillere varmede op. Fans fra besøgende Maribor, der har vundet rekordmange 16 slovenske mesterskaber, kastede således kanonslag på banen.

Det høje brag medførte at hele fem Mura-spillere, såvel som fitnesstræner Gal Ribič, straks måtte køres på skadestuen for at blive undersøgt for mulige høreskader. Mens fire af spillerne, Tilen Ščernjavič, Žiga Laci, Robert Čakš og Luka Turudija, blev sendt hjem, slap Niko Kasalo ikke helt så heldigt.

Den 18-årige midtbanespiller blev nemlig indlagt natten over til observation for mandag at kunne blive undersøgt yderligere for eventuelle permanente høreskader. Det skriver den slovenske klub på adskillige sociale medier mandag.

Gæsterne fra Maribor var ellers i førersædet, foran 2-0 efter blandt andet en fornem scoring af den forhenværende Atalanta-stjerne Josip Iličić, men kampen endte altså med at blive afbrudt af dommer David Šmajc.

Ifølge det slovenske medie Sportklub risikerer Maribor, der i seneste sæson sluttede som nummer tre, nu at blive taberdømt med 3-0, hvis en efterfølgende undersøgelse viser, at der var tale om en tilskuer fra Maribors fansektion, der kastede kanonslaget, hvilket adskillige slovenske medier altså mener at vide.

At blive taberdømt vil næppe have den store indflydelse på Maribors sæson i det store billede, for det lillaklædte hold indtager en skuffende femteplads efter 20 spillerunder, hele 19 point efter førerholdet, der endda at gnide yderligere salt i såret er holdets andre lokalrivaler fra NK Celje.

Heller ikke Mura vil drage nogen stor fordel af at blive tildelt tre point, da holdet ligger plantet solidt midt i den bedste slovenske række, med topplaceringerne uden for umiddelbar afstand og nedrykningsstriden i forvejen godt distanceret.