Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Voldelige Anderlecht-fans fordømmes: "Tager til fodbold for at være røvhuller"

Opdateret
Anderlecht-fans undervejs i kampen.
Anderlecht-fans undervejs i kampen.ANDER GILLENEA/AFP
Anderlecht, der netop har fyret den danske træner Brian Riemer, mødte torsdag aften Real Sociedad på udebane i baskerlandet i Europa League. Anderlecht vandt kampen på banen med 2-1, men uden for banen stjal et stort segment af deres medrejsende fans opmærksomheden negativt. Real Sociedads spillere udtaler nu kritik af den opførsel, der blandt andet medførte at hjemmeholdets tilskuere på Reale Arena blev bombarderet med kasteskyts fra Anderlecht-sektionen.

Mathias Zanka Jørgensen spillede hele kampen for Anderlect, mens Kasper Dolberg kom på banen i stedet for Anders Dreyer, men det var ikke sejren, der for alvor var i fokus, men derimod de medrejsende fans, der spredte skræk og rædsel.

Se kampstatistik her

Allerede inden kampen var der ballade i gaderne uden for stadion, og de voldelige fans kom i konfrontation med det lokale politi, der allerede flere dage havde advaret om, at der kunne blive ballade i forbindelse med afviklingen. For Anderlechts fans har et vist ry som uromagere, og det blev altså demonstreret både før og under opgøret.

Efter kampen, der altså endte i Anderlechts favør, gik de belgiske spillere ned for at klappe af deres medrejsende tilhængere, og det forstod Sociedads spillere ikke en brik af, og de konfronterede derfor Anderlechts spillere med den beslutning. 

"Du kan ikke komme til fodbold for at være et røvhul," fortalte Sociedads anfører, Mikel Oyarzabal til pressen lidt senere.

Anfører Oyarzabal
Anfører OyarzabalProfimedia

"Folk går hjem, fordi idioter smider ting efter dem. UEFA skal tage ansvar. Vi havde sagt i 15 minutter, at kampen skulle stoppes, men de gjorde ingenting," tordnede Oyarzabal.

Også deres lederstab udtrykte forundring over, at man hyldede ballademagerne efter kampen. Undervejs i opgøret havde de blandt andet revet en tv-skærm ned og kylet så meget kasteskyts efter Sociedads fans, at flere forlod stadion.

"Nogen bliver nødt til at sætte en stopper for denne situation, for vi har et alvorligt problem. Jeg forstår heller ikke, hvorfor de belgiske spillere går ned og klapper for disse mennesker," sagde Sociedads træner Imanol Alguacil på pressemødet efter kampen.

Klubben har dertil udtalt, at de anmoder FIFA om at se på sagen.

8 medrejsende tilhængere blev anholdt af spansk politi i forbindelse med optøjerne inden kampen.

Anderlecht har efterfølgende undskyldt officielt for deres medrejsende "fans" opførsel.

"Som klub vil vi gerne fordømme dette direkte, og vi vil også gerne undskylde over for klubben og fansene. Denne fuldstændig uacceptable adfærd hører ikke hjemme i fodbold. Vi har en betinget sanktion hængende over hovedet efter hændelserne i West Ham for to sæsoner siden. Det er muligt, at UEFA aktiverer den, og vi bliver derfor nødt til at spille en udekamp uden fans. Det gør det endnu mere uforståeligt, at dette kan stadig ske," siger klubbens talsmand Mathias Declercq.

Kampen endte som nævnt 2-1, og det var dermed Anderlechts sejr nummer 6 i træk i Europa League.