To ud af tre i hus for Pep: Tysk flugterkonge sørger for mere sølvtøj til City

Ilkay Gündogan har været i helt forrygende form i de seneste måneder.
Ilkay Gündogan har været i helt forrygende form i de seneste måneder.Adrian Dennis/AFP
Ilkay Gündogan sparker rigtig fint til en fodbold.

Det beviste den tyske spiller, da han lørdag sørgede for, at Manchester City vandt FA Cup-trofæet for næsen af bysbørnene fra Manchester United.

Med to flotte flugtere scorede han begge mål for City, som slog Christian Eriksen og holdkammeraterne med 2-1.

Den første scoring lå allerede i nettet, da stadionuret på Wembley i London viste 12 sekunder, og Ilkay Gündogan gjorde på den måde sig selv historisk.

Aldrig tidligere er der blevet scoret så hurtigt i en FA Cup-finale.

Og målet var kampens flotteste. Et par meter uden for feltet hamrede han til læderkuglen, som tog en høj bue og ramte nettet med stor kraft.

Mens han i første halvleg scorede med højrefoden, benyttede han sig af venstrefoden, da han seks minutter inde i anden halvleg flugtede bolden i mål igen.

Denne gang sparkede han til bolden fra kanten af feltet efter et hjørnespark, og United-keeper David De Gea var ikke i stand til at flytte sit korpus hurtigt nok til siden.

United lignede i kun få momenter et hold, der kunne hamle op med City, der for nylig sikrede sig det engelske mesterskab.

Spillerne i lyseblåt spolerede Christian Eriksen og holdkammeraternes opspil med et effektivt presspil. Kun sjældent kom United frem, hvor det kunne blive farligt.

Det blev dog til et mål i første halvleg, da Aaron Wan-Bissaka headede bolden ind på Jack Grealishs arm og fremprovokerede et straffespark. Det scorede Bruno Fernandes på.

Kampen løsnede sig efter Gündogans scoring i anden halvleg. United vovede sig længere frem på banen i forsøget på at komme tilbage i kampen, og det medførte nogle udmærkede muligheder.

Alejandro Garnacho, der havde erstattet en usynlig Christian Eriksen, kom tæt på med et krøllet spark fra distancen efter omtrent 70 minutter, og i overtiden var Scott McTominay lige ved at heade bolden i nettet.

Men Manchester City stod imod og kan nu rette snuden mod Istanbul, hvor klubben næste lørdag møder Inter i Champions League-finalen.