Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FIFA foreslår ekstra transfervindue for VM for klubhold

Et FIFA-logo ved siden af indgangen til FIFA's hovedkvarter
Et FIFA-logo ved siden af indgangen til FIFA's hovedkvarterHarold Cunningham / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
FIFA har foreslået at åbne et ekstra transfervindue i juni næste år forud for den første udgave af det udvidede verdensmesterskab for klubhold i USA, meddelte FIFA torsdag.

"Medlemsforeningerne for de klubber, der deltager i FIFA Club World Cup, vil have mulighed for at åbne et ekstraordinært registreringsvindue fra 1. til 10. juni 2025 (for alle deres tilknyttede klubber) forud for turneringens start", sagde FIFA i en pressemeddelelse efter et FIFA Council-møde i Zürich.

"Beslutningen om, hvorvidt der skal åbnes et ekstra vindue eller ej, er helt op til de berørte FIFA-medlemsforbund."

Det ekstra vindue, som er i tillæg til dem i januar og i løbet af den europæiske sommer, vil give de hold, der deltager i VM for klubhold, mulighed for at styrke deres trupper inden turneringen, som løber fra 15. juni til 13. juli næste år.

Da kontrakterne traditionelt udløber den 30. juni, vil FIFA også give klubberne mulighed for at udskifte et begrænset antal spillere i et  kort vindue i løbet af turneringen fra den 27. juni til den 3. juli.

"Målet er at opmuntre klubber og spillere, hvis kontrakter udløber, til at finde en passende løsning for at lette spillernes deltagelse", siger FIFA.

Desuden forsøger FIFA at foregribe eventuelle potentielle konflikter i forbindelse med kalenderen, fordi VM for klubhold kolliderer med internationale turneringer.

CONCACAF Gold Cup skal spilles på samme tid i Canada og USA, så enhver spiller, der kan være udtaget til begge turneringer, vil have frihed til at vælge, hvilken af dem han ønsker at spille i.

Normalt er spillere forpligtet til at følge internationale udtagelser.

Den første udgave af det udvidede VM for klubhold består af 32 hold og finder sted i USA med finalen på MetLife Stadium i East Rutherford, New Jersey, lige uden for New York City.

De europæiske deltagere omfatter Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Chelsea og Inter Milan.

Andre klubber fra hele verden er Al Ahly, Boca Juniors, Flamengo, Palmeiras, River Plate og Mamelodi Sundowns.