Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Efter sejr over bitre rivaler: Gattuso køber gaver til spillere og stab for 300.000 kroner

Gennaro Gattuso har haft en tumultarisk trænerkarriere med fortrinsvis korte ophold i en lang række klubber.
Gennaro Gattuso har haft en tumultarisk trænerkarriere med fortrinsvis korte ophold i en lang række klubber. ČTK/Imago Sportfotodienst/Ante Cizmic
Ovenpå en fornem sejr i den kroatiske hovedstad fredag aften, har den tidligere AC Milan-stjerne Gennaro Gattuso angiveligt handlet for omkring 300.000 danske kroner, penge der er gået til at belønne spillere og stab i HNK Hajduk Split med nye telefoner for at besejre rivalerne fra Zagreb.

Fredag aften hentede HNK Hajduk Split en flot udebanesejr i ’Vječni Derbi’ – det evige derby – på Stadion Maksimir i Zagreb, hvor GNK Dinamo Zagreb blev besejret med 1-0.

Sejren kommer i kølvandet på ellers ganske kaotiske tilstande i Hajduk, der tidligere på ugen fyrede den ellers ret så nyansatte sportsdirektør, Nikola Kalinić, der i slutningen af seneste sæson indstillede sin aktive karriere for altså i stedet at blive klubbens sportslige ansvarlige.

Én af Kalinić første beslutninger blev at ansætte den forhenværende AC Milan-midtbanekriger Gennaro Gattuso som klubbens nye cheftræner, men specielt meget mere nåede Kalinić altså ikke at foretage sig, før han igen blev smidt på porten.

Beslutningen om at fyre Kalinić, har ikke ligefrem behaget Gattuso, der ovenpå fredagens sejr i hovedstaden sendte skarpe bemærkninger i retningen af klubpræsident Ivan Bilić, som italieneren efter eget udsagn ikke hørte fra i en måned.

Hvor meget fremtid Gattuso har i den traditionsrige kroatiske klub, der seks gange har vundet det kroatiske mesterskab efter den kroatiske selvstændighed, er altså uvist, men det har ikke afholdt verdensmesteren fra 2006 i at begave sine spillere og sin stab ovenpå fredagens sejr.

Således rapporterer kroatiske 24sata, at Gattuso efter sejren valgte at give samtlige spillere og medlemmer af staben en ny telefon. Mellem 30 og 35 telefoner er blevet bestilt, og den samlede pris løber altså angiveligt op i omtrent 300.000 danske kroner.

Med fredagens sejr, der blev sikret af en scoring af Marko Livaja, der nu er kommet på tavlen i de to af de seneste tre indbyrdes møder på Stadion Maksimir, hvoraf to er blevet vundet af Hajduk Split og en enkelt er endt uafgjort, er Hajduk kommet godt fra land i den bedste kroatiske række.

Her indtager Gattusos tropper nemlig førstepladsen efter seks kampe med 14 point på kontoen ovenpå fire sejre og to uafgjorte. Til gengæld gik det helt skævt for det kroatiske mandskab i europæisk regi.

Mod slovakiske MFK Ružomberok blev det nemlig til exit i kvalifikationen til Conference League, og derfor må mandskabet, der blandt andet inkluderer den 36-årige tidligere FC Barcelona-stjerne Ivan Rakitić, undvære europæisk fodbold i denne sæson.