Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Han opdagede Davies og Musiala: Nu rygtes han til Kroatien i opsigtsvækkende skifte

Opdateret
Som aktiv spiller opnåede Marco Neppe kampe i 3. Liga for blandt andre VfL Osnabrück.
Som aktiv spiller opnåede Marco Neppe kampe i 3. Liga for blandt andre VfL Osnabrück.Alexander Hassenstein/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Siden marts har den forhenværende tekniske direktør i FC Bayern München, 38-årige Marco Neppe, gået arbejdsløs, men ifølge kroatiske medier trækker det nu op til et opsigtsvækkende skifte for manden, der opdagede både Alphonso Davies og Jamal Musiala.

Opdatering: HNK Hajduk Split har ansat franske François Vitali, tidligere sportsdirektør i franske Lille og Troyes såvel som belgiske Cercle Brugge, som ny sportsdirektør. 

Da FC Bayern München i 2020 vandt Champions League efter blandt andet at have ekspederet mægtige FC Barcelona ud med chokerende 8-2, var canadiske Alphonso Davies blandt de spillere, der for alvor brændte banen af.

I øjeblikket hedder den velsagtens varmeste Bayern-spiller til gengæld Jamal Musiala, men den 23-årige canadier og den 21-årige tysker har mere til fælles end blot at være holdkammerater i den sydtyske storklub.

Begge blev nemlig opdaget af den nu forhenværende tekniske direktør i klubben, 38-årige Marco Neppe, der siden selv at have indstillet sin aktive karriere i 2014 færdedes i Bayerns talentspejderafdeling frem til 2021, hvor han altså blev forfremmet til teknisk direktør.

Siden marts har Neppe, der i 2017 overtog rollen som chefscout i det bayerske med Michael Reschkes skifte til VfB Stuttgart, dog været uden job, men ifølge flere kroatiske medier kan den tidligere Bayern-direktør nu være på vej mod et opsigtsvækkende skifte.

Således rygtes Neppe nu som ny sportsdirektør i den traditionsrige storklub HNK Hajduk Split. Det skriver kroatiske Sportske Novosti.

Hajduk leder i øjeblikket efter en erstatning for den forhenværende storspiller Nikola Kalinić, der tirsdag blev afskediget af klubben ovenpå et undervældende sommertransfervindue efter end ikke fire måneder på posten, som Kalinić overtog da han i slutningen af maj indstillede karrieren som aktiv.

Hajduk Split er den næstmest vindende klub i kroatisk fodbold med sine seks ligatitler, der dog klart overgås af de evige rivaler fra hovedstaden, GNK Dinamo Zagreb, der med utrolige 25 ligatitler ud af 33 mulige er landets suveræne storhold.

I seneste sæson blev det blot til en skuffende tredjeplads for Hajduk, selvom klubben havde hentet store navne som Ivan Perišić og Josip Brekalo ind på lejeaftaler hos henholdsvis Tottenham Hotspur og ACF Fiorentina.

Skulle rygterne tale sandt vil Neppe altså få sin sag for som sportsdirektør i Split, hvor ambitionen ubetvivleligt vil være at vippe Dinamo Zagreb af pinden i det kroatiske. Hovedstadsklubben har nemlig vundet 18 af de seneste 19 ligatitler med HNK Rijekas sejr i 2017 som eneste svipser for Dinamo.

Til gengæld vil Neppe igen få mulighed for at arbejde med et stærkt talentakademi. Foruden føromtalte Kalinić og Perišić har Hajduk nemlig også haft større kroatiske navne som Mario Pašalić, Nikola Vlašić og den tidligere kroatiske landsholdsmålmand Stipe Pletikosa gennem akademiet.

Fredag aften mødes netop Hajduk Split med de føromtalte rivaler fra Dinamo Zagreb i det såkaldte ’Vječni Derbi’ – det evige derby – der fløjtes i gang klokken 20 på Stadion Maksimir i den kroatiske hovedstad.