PSV genvinder den hollandske pokalturnering med sejr over Ajax

PSV fejrer sejren i den hollandske pokalturnering
PSV fejrer sejren i den hollandske pokalturneringProfimedia
Fabio Silva scorede på det afgørende straffespark, da PSV Eindhoven forsvarede sin hollandske pokaltitel med en 3-2 sejr i straffesparkskonkurrence mod Ajax Amsterdam, efter at holdene havde spillet 1-1 uafgjort i finalen på Feyenoord Stadion søndag.

Straffesparkskonkurrence var af ringe kvalitet, hvilket var i overensstemmelse med resten af finalen, da Ajax missede tre af deres skud, og PSV vandt dermed pokalen for andet år i træk. Sidste var Ajax også modstanderen i finalen.

Et selvmål af Jarrad Branthwaite gav Ajax en føring i første halvleg, men Thorgan Hazard udlignede for PSV i anden halvleg og sendte kampen til forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Brian Brobbey, Jurrien Timber og Edson Alvarez missede alle i straffesparkskonkurrencen for Ajax.

PSV sikrede sig sin 11. hollandske pokalsejr og er nu ni efter Ajax' rekord med 20 titler.

Ajax bragte sig foran, da den tidligere PSV-angriber Steven Bergwijns tværpasning blev afrettet i eget net af den uheldige Branthwaite, der i denne sæson er udlånt i Eindhoven fra Everton.

Men PSV fik udlignet midtvejs i anden halvleg, da Xavi Simons' brød ind i feltet, og hans lave tværpasning nåede Hazard, og belgieren kunne sende bolden i nettet.