Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ancelotti antyder, at Real Madrid vil give spillerne ferie i løbet af sæsonen

Carlo Ancelotti under pressekonferencen
Carlo Ancelotti under pressekonferencenReuters
Real Madrid overvejer at give spillerne mulighed for at tage på korte ferier i løbet af sæsonen på grund af bekymringer over det overfyldte kampprogram, siger manager Carlo Ancelotti lørdag.

På tærsklen til deres LaLiga-sæsondebut på Mallorca sagde Ancelotti, at den stadige stigning i både nationale og internationale kampe på kalenderen tager hårdt på spillerne.

"Spillerne har brug for hvile, de har brug for ferie, og vi overvejer at give spillerne individuel ferie i løbet af sæsonen," sagde Ancelotti på en pressekonference lørdag.

"Vi overvejer at give pauser i løbet af sæsonen, at give en spiller en uge fri, så han kan være sammen med sin familie, især internationale spillere, som har meget lidt hvile, fordi de normalt ikke engang får en dags ferie i internationale pauser. Vi vurderer det sammen med lægestaben og den fysiske forberedelse."

Real Madrids kommende kampe
Real Madrids kommende kampeFlashscore

Efter at have vundet LaLiga og Champions League i sidste sæson og derfor nu byder ind på op til syv titler i 2024-25-sæsonen, mener Ancelotti, at klubben er nødt til at ofre noget for at bevare spillernes sundhed og kondition.

Han sagde, at hans stab allerede kiggede på sæsonen 2025-26, hvor VM i 2026 i juni og juli i Canada, Mexico og USA stiller ekstra krav til de internationale spillere.

Efter at have vundet UEFA Super Cup mod Atalanta i onsdags skal Real Madrid konkurrere i LaLiga, Champions League, Copa del Rey og den spanske Super Cup i Saudi-Arabien samt FIFA Intercontinental Cup og den nye FIFA Club World Cup i USA.

"I øjeblikket kender vi ikke engang datoen (for VM for klubhold), og det samme gælder for Intercontinental. Vi byder ind på syv titler, men vi ved stadig ikke hvornår eller hvordan," sagde Ancelotti.

"Sæsonen 2025-26 starter måske tidligere på grund af VM, så vi er nødt til at planlægge derefter fra denne sæson. Når Vinicius Jr. for eksempel kommer tilbage efter at have spillet med Brasilien, vil han i stedet for at spille i LaLiga hvile sig i tre eller fire dage, tage på ferie og så komme tilbage."

"Det er den eneste måde. Normalt træner de spillere, selv om de ikke spiller. Men vi fjerner den byrde og lader dem gøre, hvad de vil på de dage. Det er det, vi vil gøre."

Den fyldte kalender har været en kilde til bekymring og ophedet debat i verdensfodbolden i løbet af de sidste par år. Professional Footballers' Association (PFA) advarede i maj verdensfodboldens styrende organ FIFA om, at de var klar til at gå i strejke på grund af bekymring for, at spillekalenderen er overbelastet.

Den globale spillerforening FIFPRO har sammen med PFA og World Leagues Association (WLA) truet med at tage juridiske skridt, hvis FIFA fortsætter med at udvide turneringer og skabe nye konkurrencer.