Barça-legende med opfordring til Vinícius: Han bør ændre sin attitude

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Barça-legende med opfordring til Vinícius: Han bør ændre sin attitude

Vinícius Júnior har spillet i Real Madrid siden 2018. Stole Dimitrievski kom til Rayo Vallecano samtidig, i første omgang på lån.
Vinícius Júnior har spillet i Real Madrid siden 2018. Stole Dimitrievski kom til Rayo Vallecano samtidig, i første omgang på lån.Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Europe/Getty Images via AFP
Real Madrids 23-årige brasilianske superstjerne Vinícius Júnior kom søndag aften på ny i vælten i den spanske presse. Tidligere har den giftige kantspiller været udsat for adskillige racistiske overgreb af tilskuere på alskens stadions, men denne gang var det med brasilianeren selv i en uheldig hovedrolle.

Således fangede kameraer den driblestærke brasilianer i at invitere Rayo Vallecanos nordmakedonske målmand, Stole Dimitrievski, til en omgang med håndmadder udenfor stadion. Efterfølgende har der ingen forlydender været om, at brasilianeren gjorde alvor af sine trusler, mens Carlos Ancelottis mandskab ikke desto mindre måtte nøjes med et point i nullerten. 

Mandag kommer den forhenværende FC Barcelona-anfører og spanske landsholdsstjerne Carles Puyol så med et velmenende råd til brasilianeren fra Barças evige rivaler. Det sker i et interview med det spanske medie Relevo.

”Jeg ville elske at kunne tage en snak med ham som fodboldkollega og fortælle ham, hvad jeg tænker. For han er nemlig en fantastisk spiller, som gør en forskel, og som bør blive beundret på ethvert stadion. Hvis han ændrede sin attitude, ville han få meget mere anerkendelse,” lyder det med henvisning til søndagens sammenstød mellem Vinícius og Dimitrievski fra den 45-årige catalonier, der i 2014 indstillede karrieren. 

Netop Puyol var om nogen kendt for at være imod provokationer og svinkeærinder i fodboldregi, og den altid krigerisk kæmpende midtstopper gjorde sig flere gange i karrieren bemærket på den konto. 

I 2005 blev RCD Mallorcas Sergio Ballesteros eksempelvis udvist i et opgør mod Barcelona, hvorefter spanieren smækkede Puyol en lussing, men da sidstnævntes brasilianske holdkammerat, verdensstjernen Ronaldinho, ville konfrontere Ballesteros, trådte Puyol imellem og sendte i stedet sin holdkammerat væk.

Ligeledes afbrød Puyol i 2012 en jubelscene med Dani Alves og Thiago involveret, da sidstnævnte havde bragt Barcelona foran med 5-0 ude mod Rayo Vallecano. De to Barça-spillere fejrede nemlig målet med en dans, og det faldt bestemt ikke i god jord hos kaptajn Puyol. 

Ovenpå søndagens kontrovers var nordmakedonske Stole Dimitrievski dog hurtig til at mane til besindighed, da han overfor ifølge Relevo nedtonede situationen med Vinícius.

”Det er ting, der bliver på banen. Det er helt normalt, at den slags sker. Det var bare skægt. Jeg læser virkelig ikke særligt meget ind i det,” kommer det fra målmanden, der stod en fremragende kamp mod det historiske storhold, inden han ligeledes roste brasilianeren for sine færdigheder. 

Efter søndagens pointtab på Santiago Bernabéu indtager Real Madrid andenpladsen i La Liga bag sensationelt præsterende Girona, der nu ligger alene i front, to point foran Ancelotti og Co. Rivalerne fra Barça ligger som nummer tre, men Reals bysbørn fra Atlético Madrid har en kamp i baghånden og kan med en sejr her overhale Barcelona.