Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Falsk Lewandowski-agent tæt på at svindle Barcelona for kæmpe pengesum

Lewandowski med Polen
Lewandowski med PolenPhoto by ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP
I sommeren 2022 blev FC Barcelona og Robert Lewandowskis agent, Pini Zahavi, ofre for et forsøg på svindel i forbindelse den polske angribers skifte til den catalanske klub.

En svindler, der udgav sig for at være Zahavi, overbeviste Barcelona om at overføre 1 million euro til en konto hos Bank of Cyprus. Kontoen angav en advokat ved navn Michael Gerardus Hermanus Demon som modtageren.

E-mailen, der blev sendt til Barcelona, ​​virkede legitim og indeholdt nøjagtige bankoplysninger såsom IBAN- og SWIFT-koder, hvilket fik klubben til at fortsætte med overførslen.

Bankens compliance-afdeling markerede imidlertid transaktionen som høj risiko og blokerede betalingen, hvilket forhindrede pengene i at nå frem til den tiltænkte modtager.

I de følgende uger forsøgte svindleren at presse banken og Barcelona til at frigive midlerne og truede endda med at rapportere klubben til UEFA, hvis kravet ikke blev imødekommet.

Heldigvis holdt bankmyndighederne kontoen indefrosset, og Barcelona var i stand til at inddrive pengene og erkendte senere, at de havde været ofre for bedrageri.

Efter at fidusen blev afsløret, bekræftede den rigtige Pini Zahavi, at han ikke havde kendskab til den involverede person eller advokaten nævnt i e-mailen.

Zahavi erklærede også, at han aldrig havde anmodet om, at hans provision blev indbetalt til en cypriotisk konto. Barcelona forstærkede til gengæld deres sikkerhedsprotokoller for at forhindre fremtidige hændelser som denne.

Trods situationens alvor indgav klubben ikke en formel klage til politiet. Undersøgelser afslørede, at personen bag den cypriotiske konto havde brugt forfalskede dokumenter til at åbne den.