Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Flick hylder fransk profil for sin arbejdsmoral: ”Jeg har aldrig oplevet det før”

Jules Koundé var med fra start for det franske landshold, da VM-finalen i 2022 i Qatar blev tabt mod Argentina.
Jules Koundé var med fra start for det franske landshold, da VM-finalen i 2022 i Qatar blev tabt mod Argentina.Gongora/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Efter Hansi Flick op til denne sæson overtog styringen i FC Barcelona, har den tyske cheftræner været dybt imponeret over særligt én spillers arbejdsmoral.

Hansi Flick har i løbet af karrieren arbejdet sammen med adskillige notorisk dedikerede fodboldspillere. I tiden som assistenttræner for Joachim Löw på det tyske landshold var Miroslav Klose og Philipp Lahm gode eksempler herpå, og i Bayern München stod tyskeren blandt andre i spidsen for Robert Lewandowski og Thomas Müller.

Alligevel har den 59-årige cheftræner i sit nye job fået øjnene op for en hidtil uset vild arbejdsmoral. I sommer overtog tyskeren således roret i den catalonske storklub FC Barcelona, og selvom han her er blevet genforenet med føromtalte Lewandowski, er det altså ikke polakkens ellers legendariske professionalisme, der har imponeret Flick.

I en pressekonference går Flicks rosende superlativer i stedet i retningen af franske Jules Koundé, der i sommeren 2022 skiftede Sevilla ud med Barcelona og i sin første sæson hjalp Barça til et spansk mesterskab.

”Det er utroligt. Jeg har aldrig oplevet det før. Efter kampene vil han træne. Selvom jeg siger til ham, at der kun er behandling på programmet, siger han: ’Nej, jeg vil ud på banen.’ Det er utroligt, for han er så professionel omkring sin krop og det hele, og det er godt at se, at han vil forbedre sig,” lyder det fra Flick.

”Ved hver eneste træning forsøger han at give sit ypperste. Det er fantastisk. Det er ikke normalt med den attitude, men det er godt,” roser den tyske cheftræner sin højre back.

Netop 25-årige Jules Koundé er én af to spillere, som tyskeren hidtil har benyttet fuldt ud. Således har den franske landsholdsspiller spillet samtlige minutter i Barcelonas hidtil otte kampe, hvilket også den ligeledes hårdtarbejdende brasilianske offensivprofil Raphinha har.

Før gennembruddet i føromtalte Sevilla startede Koundé sin karriere som professionel i franske Girondins de Bordeaux. Her nåede forsvarsspilleren, der også kan spille centralt i bagkæden, 70 førsteholdskampe før skiftet til Sevilla.

Mens det i Sevilla altså blev til sejr i Europa League, er gennembruddet på det franske landshold først for alvor kommet efter skiftet til Barça. I øjeblikket står Koundé noteret for 36 landskampe for Les Bleus, mens det hidtil er blevet til 96 kampe i Barcelona.

Lørdag aften skal Flick, Koundé og resten af Barcelona forsøge at fortsætte klubbens perfekte start i den spanske liga i denne sæson. Efter syv sejre med lutter sejre, samt dog et udebanenederlag til AS Monaco i Champions League, venter dog en svær udebaneopgave, når catalonierne møder CA Osasuna på El Sadar i Pamplona.