Hattrick på halv time: Lewandowski bomber Barcelona til overbevisende sejr

Robert Lewandowski scorede lørdag sit tredje hattrick for Barcelona.
Robert Lewandowski scorede lørdag sit tredje hattrick for Barcelona.Cesar Manso/AFP
På omkring en halv time scorede Robert Lewandowski hattrick mod Alaves, der tabte 0-3 til FC Barcelona.

Robert Lewandowski har bragt FC Barcelona tilbage på sejrssporet i La Liga.

Søndag scorede den polske stjerneangriber hattrick mod Alaves, der særligt i første halvleg ikke fik et ben til jorden og tabte 0-3 på hjemmebane.

Det spanske førerhold tabte i seneste runde 2-4 til Osasuna, men med flere profiler tilbage i startopstillingen var midterholdet ikke en hård nød at knække.

Alaves, der har ti point på 12.-pladsen, havde ellers ikke tabt en kamp på eget græs siden marts.

Med 24 point for ni kampe topper Barcelona tabellen foran Real Madrid, der har tre point færre.

Lewandowski kom i fokus efter kun syv minutter.

Brasilianske Raphinha sendte på et frispark bolden ind i feltet, hvor polakken steg til vejrs og headede gæsterne på 1-0.

Assistmageren havde igen næstsidste fod på, da Lewandowski et kvarter senere fordoblede føringen.

Raphinha førte bolden fremad i banen på en kontra og afleverede på tværs til polakken, der stille og roligt sparkede kuglen over stregen.

Efter en god halv time og et par hurtige pasningskombinationer scorede 36-årige Lewandowski sit tiende ligamål i sæsonen.

Den storsmilende angriber holdt i sin jubelscene tre fingre i vejret for at markere, at han havde scoret hattrick.

Kort før pausen troede Alaves, at holdet havde reduceret.

Men et ellers flot hovedstødsmål blev annulleret for offside.

Alaves var mere aggressiv efter pausen, og den fornyede energi var lige ved at føre til et mål efter 50 minutter.

Angriberen Toni Martinez blev afvist af stolpen, efter at Barcelona-målmand Inaki Pena ikke fik bokset bolden væk.

I Barcelonas næste kamp efter landsholdspausen hedder manden mellem stængerne formentlig Wojciech Szczesny, som for nylig har droppet sin pension og skrevet under på en kontrakt med klubben, der gælder i resten af sæsonen.

Mod slutningen blev Alaves trykket helt tilbage i egen forsvarszone, men formåede alligevel igen at få bolden over stregen.

Ligesom i første halvleg blev hovedstødsmålet annulleret for offside.