Klø til Christensen og Co. i catalonsk topopgør: Sensationelle Girona kører Barça over

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Klø til Christensen og Co. i catalonsk topopgør: Sensationelle Girona kører Barça over

Girona-spillerne kunne til tider tilsyneladende finde hinanden i blinde, da de søndag aften udraderede Barcelona på eget græs.
Girona-spillerne kunne til tider tilsyneladende finde hinanden i blinde, da de søndag aften udraderede Barcelona på eget græs.Pau Barrena/AFP
Der var catalonsk topopgør søndag aften, da sensationelle Girona FC gæstede mægtige FC Barcelona. Førstnævnte dog med forspring i ligatabellen forud for søndagens opgør, og efter et brag af en fodboldkamp kunne netop Girona da også sætte tre point på kontoen, sejr på 4-2, og kravle tilbage på førstepladsen i La Liga.

Intet hold har overrasket mere i de fem store europæiske ligaer i denne sæson, end den lille catalonske provinsklub Girona FC. For med et af ligaens mindre budgetter, har klubben fra den catalonske middelalderby taget ligaen med storm i denne sæson, og søndag aften lykkedes de med at tage deres hidtil største skalp.

Det gjorde de, da de på udebane mødte mægtige FC Barcelona på eget græs, ganske vist ikke fodboldkatedralen Camp Nou, der i øjeblikket er under ombygning, men i stedet på det olympiske stadion på Montjuïc, og her kunne Girona simpelthen række armene i vejret efter halvanden times fodbold og fejre en sejr på 4-2.

En sensation på papiret, men det er ikke tilfældigt, når Girona med en sejr i dagens kamp havde mulighed for at klatre helt op på førstepladsen, overhale Barças evige rivaler fra Real Madrid, der lørdag satte point til mod Real Betis.

For med et forrygende spilkoncept formår Míchels hold ganske ofte at tage styring på kampene, initiativ med bolden for egne fødder, og søndagens kamp var ingen undtagelse – end ikke mod Xavis Barcelona, en klub der er notorisk og historisk kendt for netop at ville tage initiativet. 

Da det i første halvleg overraskende blev til 0-1, var det dog på en regulær omstilling med danske Andreas Christensen, der startede kampen for hjemmeholdet, i en uheldig rolle. For med en simpel bold i dybden blev Barcelonas bagkæde totalt overspillet, og så kunne Viktor Tsyhankov finde landsmand Artem Dovbyk foran mål. 

Dovbyk, der for indtil for ganske nylig formentlig var mest kendt i Danmark for sit fejlslagne ophold i FC Midtjylland, nu altså pludselig målscorer mod ingen ringere end FC Barcelona. 

Godt nok fik hjemmeholdet svaret hurtigt igen, ikke på et gennemspillet tiki-taka-mål men derimod på fysisk overlegenhed. Et af Gironas svagpunkter er nemlig dødboldene, og det udnyttede Barcelona, da Raphinha svingede et skarpt hjørnespark direkte ind i panden på Robert Lewandowski

Allerede før de to hold gik til pausen fik gæsterne dog generobret føringen, da Barcelonas bagkæde udviste enorm passivitet, mens Miguel Gutiérrez spadserede helt ind i straffesparksfeltet og til sidst passerede Iñaki Peña, der vogter buret i Barcelona i fraværet af skadede Marc-André ter Stegen. 

Helt skævt gik det for Barcelona med 10 minutter tilbage af ordinær spilletid, da et simpelt målmandsudspark blev forlænget af indskiftede bomstærke Cristhian Stuani og derefter samlet op af Valery, der smuttede forbi en ringe spillende Jules Koundé.

Igen måtte en sagesløs Iñaki Peña lede i egne netmasker efter læderkuglen og konstatere, at han havde lukket nok et mål ind mod et hold, der på papiret er en absolut lillebror til Barcelona. Barcelona fik i kampens afslutning chancen for at gøre det hele lige igen, for først fandt İlkay Gündoğan vej til netmaskerne, og så fik Robert Lewandowski en kæmpemæssig hovedstødschance, som polakken brændte på det skammeligste. 

I stedet kunne Girona løbe i den anden ende og banen og gøre det hele forbi, 4-2-målet sat i kassen af holdets 37-årige uruguayanske talisman Cristhian Stuani.

Dermed hopper Girona let og elegant over Real Madrid, tilbage på den feterede førsteplads i Spaniens bedste række, en førerposition som ingen formentlig havde forventet at skulle finde Girona i efter 16 spillerunder.