Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mendilibar vender tilbage til Sevillas bænk som brandmand

Daniel Núñez/Flashscore
Mendilibar er på plads som ny Sevilla-træner
Mendilibar er på plads som ny Sevilla-træner@SevillaFC
Baskeren er blevet Sevillas tredje manager i indeværende sæson og understreger dermed en række dårlige beslutninger fra klubben side. Hans mål er at undgå en katastrofe og samtidig forsøge at skabe en overraskelse i Europa League.

José Luis Mendilibar fejrede senest fødselsdag for få dage siden, den 14. marts, men han kunne sikkert ikke have forestillet sig, at han ugen efter ville blive ringet op af en af de mest berømte klubber i LaLiga Santander. Hvad var hans ønske, da han pustede lysene ud? Måske tænkte han efter flere måneders fravær fra banen på at vende tilbage til bænken, en opgave, som han i det forrige århundrede begyndte på Athletic Clubs reservehold, eller måske havde det slet ikke noget med fodbold at gøre.

Det eneste, der er sikkert, er, at der er tale om en nødløsning, og at han har skrevet under på en aftale indtil udgangen af indeværende sæson. Sevilla skal redde bagdelen og har efter at have indgået en opsigelsesaftale med Sampaoli valgt at satse på en erfaren profil.

En nedrykning til anden division ville være en historisk katastrofe og ville betyde en betydelig reduktion af klubbens indtægter, hvorfor den eneste prioritet nu er at forblive i den bedste række i næste sæson og fra da af starte et nyt projekt fra bunden.

Mendilibar har været udsat for fire nedrykninger i løbet af sin karriere, hvoraf to af dem er sket for nylig og i træk. Det lykkedes ham at holde Eibar i den bedste række i fem år, men det lykkedes ham ikke at nå dette i den sjette sæson på trods af de over 10 mål, som Kike García, der nu er i Osasuna, scorede. Efter denne oplevelse og uden at forlade Baskerlandet blev han Javier Callejas afløser tilbage i december 2021, men mistede sit job efter 12 kampe (én sejr, fire uafgjorte og syv nederlag).

Den nye træner i Sevilla begyndte i den nu nedlagte Segunda B og fik sin første erfaring i næstbedste række med førnævnte Armeros. Han var derefter leder af Athletic i LaLiga i 10 kampe og rykkede op i den bedste række, da han stod i spidsen for Real Valladolid. Han blev dog fyret tre år senere, fortsatte sin karriere i Osasuna, hvor han blev fyret efter at have tabt tredje kamp i træk i sin fjerde sæson - og tilbragte derefter knap to måneder i Levante, hvor han kun vandt én kamp.