Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mesterskabsjagende Girona står over for ildprøve mod Real: "Vi vil vinde"

Artem Dovbyk fejrer - ikke en sjældenhed i denne sæson.
Artem Dovbyk fejrer - ikke en sjældenhed i denne sæson.Profimedia
Lille FC Girona udfordrer det store Real Madrid om mesterskabet, og fodbolddværgen fra Catalonien har endelig smidt sin beskedenhed. "Vi vil vinde på Bernabeu. Så vil alle endelig se, hvor godt vi gør det her. Det bliver en stor aften," siger træner Michel forud for topkampen i La Liga lørdag aften (kl. 18.30).

Det er nye ord, efter at Michel i lang tid har understreget, at de ikke var en udfordrer til Real.

Men tabellen har længe sagt noget andet: Girona er kun to point efter førerholdet fra Madrid, mens FC Barcelona og Atletico Madrid for længst er blevet hægtet af. En hel del fans i Spanien håber, at titlen ikke går til en af de tre storklubber for første gang siden Valencia FC 's overraskende triumf i 2004.

For Girona bliver kampen på Bernabeu nu en test af deres rygrad - et nederlag vil sandsynligvis få titlen til at forsvinde i horisonten, mens en sejr vil få dem til at komme øverst i tabellen, foran netop Real Madrid.

Netop nu mangler der vigtige spillere: Ud over midtbanespilleren Yangel Herrera og forsvarsspilleren Daley Blind er træner Michel også suspenderet. Den 48-årige fik det røde kort for højlydte brok under den seneste 0-0-kamp mod Real Sociedad.

Kun ét nederlag i denne sæson

Tallene viser, hvor stærke Girona er: FC Barcelonas lille nabo har kun indkasseret ét nederlag i denne sæson - 3-0 i det første opgør mod Real. Med 52 scorede mål har klubben oveni den bedste offensiv i ligaen, hvor angriberen Artem Dovbyk fører scoringslisten med 14 mål, på niveau med Madrids Jude Bellingham.

Gironas succes er dog også et resultat af mange års arbejde - og penge fra Abu Dhabi. Siden 2017 har 44,3 procent af klubben været ejet af City Football Group, som har mange klubber i deres portefølje, især Manchester City. Yderligere 44,3 procent er ejet af Girona Football Group med Pere Guardiola ved roret. Spilleragenten og direktøren er lillebror til Citys manager Pep Guardiola.

Det kan stadig føre til problemer: Hvis både Girona og Manchester City når Champions League i næste sæson, bliver UEFA nødt til at se nærmere på, hvor stor indflydelse City har på Girona.