Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Røde kort i stride strømme: Brasiliansk midtbaneslider med opråb til spansk dommerstand

Andreas Würtz Adamsen
At blive smidt ud er ikke nyt for argentinske Marcos Acuña. Fredagens røde kort var det andet i La Liga for argentineren i denne sæson.
At blive smidt ud er ikke nyt for argentinske Marcos Acuña. Fredagens røde kort var det andet i La Liga for argentineren i denne sæson.Profimedia
Med to udvisninger fredag aften blev rødt kort nummer 109 uddelt i La Liga i denne sæson. Det er suverænt flest blandt de fem store ligaer, og tilstandene i Spanien får nu Sevillas brasilianske midtbanemand, Fernando, til at kritisere de mange røde kort i La Liga.

Da Sevilla fredag aften kollapsede sent i kampen mod Celta Vigo hjemme på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, og 2-0 blev til 2-2 i løbet af ganske få minutter, sluttede den andalusiske klub kampen med kun ni spillere på banen.

Allerede efter 19 minutter blev senegalesiske Pape Gueye, der i januar kom til klubben på en lejeaftale fra franske Marseille, sendt tidligt i bad, da den defensive midtbanespiller modtog sin anden advarsel af dommer Pizarro Gómez.

Og dybt inde i overtiden, efter de galiciske gæster havde udlignet til 2-2, røg så også hjemmeholdets argentinske verdensmester på venstre back, Marcos Acuña, ud, denne gang med et direkte rødt kort, ifølge dommerrapporten for at svine kampens dommer til.

Acuñas udvisning var rødt kort nummer 109 i La Liga i denne sæson, suverænt flest blandt de fem store ligaer, og det får nu Sevillas erfarne brasilianske midtbaneslider Fernando til at tage bladet fra munden i en kritik af den spanske dommerstand.

"Det er kompliceret. La Liga er en af de bedste ligaer i verden, men der er ting, jeg ikke forstår. Premier League kan ikke have 28 røde kort og La Liga over hundrede. Der foregår noget, som vi er nødt til at kigge på. Jeg kan virkelig godt lide at være her, men der foregår noget," kommer det fra brasilianeren efter kampen ifølge Marca.

Også hjemmeholdets cheftræner, 62-årige spanske José Luis Mendilibar, var kritisk overfor dommeren efter remisen mod Celta, hvor han blandt andet pointerede, at Pape Gueyes gule kort nummer to efter hans bedste overbevisning var tvivlsomt.

"Jeg vil ikke tale om dommerne, men vi har 11 udvisninger. Det er meget underligt, men vi er nødt til bare at fortsætte. Sikken skam at vi lukkede to mål ind. Sikken skam," fortæller den baskiske cheftræner, der i marts blev Sevillas tredje cheftræner i denne sæson, efter argentinske Jorge Sampaoli blev fyret.

Mens Premier League altså sammenlagt har set 28 røde kort uddelt i denne sæson, så er Bundesligaen på 33, Serie A på 50 og Ligue 1 på 84 udvisninger. Tre spanske hold har fået et tocifret antal udvisninger, da Elche ligesom Sevilla er på 11 i denne sæson, mens Real Betis 10 gange har fået vist rødt kort.

Efter det ene point mod Celta Vigo er Sevilla fortsat en del af nedrykningskampen i La Liga, selvom den andalusiske klub har formået at rykke lidt op i rækkerne. Den kriseramte klub har således fem point ned til Espanyol, det første hold under nedrykningsstregen.