Real Madrid henter kontroversiel VAR-sejr mod bundprop

Real Madrid henter kontroversiel VAR-sejr mod bundpropProfimedia
Real Madrid var nede i sækken og på vej mod et overraskende nederlag hjemme mod La Ligas agterlanterne, Almeria. Men på en anden halvleg med flere kontroversielle VAR-kendelser lykkedes det Real Madrid at vende 0-2 til 3-2 dybt inde i overtiden.

Det sender Real Madrid alene i spidsen af La Liga med to point ned til Girona. Almeria er sidst med seks point og hele ti point op til overlevelse.

Det er sjældent, man kan snakke om, at et hold med 25 procent boldbesiddelse fører fortjent ved pausen. Ikke desto mindre var det tilfældet søndag på Bernabeu.

Carlo Ancelottis hjemmehold var mere tandløst end en nyfødt i de første 45 minutter. Og krydret med et par defensive fejl gav det de stærkt undertippede gæster præcis den halvleg, de kunne have drømt om.

Allerede efter et halvt minuts spil, sløsede anfører Nacho bolden væk i opspillet. Få sekunder efter havde Largie Ramazine straffet det med et overraskende føringsmål.

Real Madrid spillede og spillede, men kom ingen vegne med det mod gæsternes kompakte defensiv.

I stedet sendte Almeria endnu et chok gennem Bernabeu et par minutter før pausen. Nacho smed igen bolden væk i defensiven, og Edgar Gonzalez straffede det med en kandidat til årets mål.

Real Madrid - Almeria - Spiller-karakterer
Real Madrid - Almeria - Spiller-karaktererFlashare

Mere end 20 meter udefra trykkede han til den hoppende bold med venstrefoden og kanonerede den helt op i nærmeste hjørne.

Hjemmeholdet kom ud med et noget andet udtryk efter tre pauseudskiftninger.

Almeria blev presset i bund, og genpresset blev energisk, men alligevel havde Real Madrid brug for et par kontroversielle VAR-kendelser for at komme tilbage i kampen.

Efter ti minutter ramte bolden en hårdt presset Almeria-forsvarer på armen i feltet. En af den slags situationer, som VAR ofte belønner med et straffe, men som frustrerer mange fodboldfans.

Det skete igen, og Jude Bellingham satte reduceringen ind fra pletten. Det blev samtidig startskuddet til store frustrationer hos gæsterne, som formentlig vil bande VAR langt væk efter kampen.

Efter en times spil gjorde gæsterne det til 3-1 på en kontra. Det blev dog annulleret, da Dion Lopy havde slået en hånd i hovedet på Bellingham i opspillet. Den kendelse kunne godt forsvares.

Men den øgede de frustrationer, som for alvor fik frit løb fem minutter efter. Vinicius Junior fik stødt bolden i mål med arm eller skulder, og dommeren annullerede det i første omgang, fordi han mente, det var armen.

De langsomme gengivelser gav ikke entydigt svar på tvivlen, så hvordan dommeren endte med at finde grundlag for at ændre sin beslutning og godkende målet, var svært at forstå.

Herfra var det ren overlevelse for gæsterne, og dybt inde i overtiden gik det galt.

Jude Bellingham viste stort overblik, da han med hovedet dirigerede et indlæg på tværs i feltet. Her kom Dani Carvajal stormende og satte sejrsmålet ind ved bagstolpen.