Real Madrid misser topplacering efter nullert mod Rayo Vallecano

Jude Bellingham forsøger at få noget til at ske for Real Madrid
Jude Bellingham forsøger at få noget til at ske for Real MadridAFP
Real Madrid gik glip af chancen for at rykke til tops i LaLiga, da de spillede 0-0 på Santiago Bernabéu mod Rayo Vallecano, som nu har været ubesejret i otte kampe i træk i den bedste række for første gang i deres historie.

Sidste weekends 2-1 sejr i Clasico var en hensigtserklæring fra Los Blancos, som vil forsøge at vriste titlen væk fra Barcelonas næver. Endnu en sejr ville bringe dem over overraskelsen Girona på en bedre målforskel, og de var tæt på at bringe balance i regnskabet allerede efter seks minutter, da Federico Valverde udnyttede Unai Lopez' dårlige aflevering, men måtte se sit skud reddet af Stole Dimitrievski.

Kort efter fik værterne sig en forskrækkelse, da den nykårede Kopa Trophy-vinder Jude Bellingham gik i græsst uden at blive tacklet og tog sig til skulderen - lettelsen var næsten hørbar, da den engelske landsholdsspiller vendte tilbage til kampen efter at have modtaget behandling.

Den 20-årige var atter i centrum af sit holds spil og skød tæt over, da pausefløjtet nærmede sig efter nogle hurtige driblinger i straffesparksfeltet. Det var et af mange skud, som Carlo Ancelottis mænd fyrede af, og Joselu, Fran Garcia og David Alaba formåede alle ikke at kunne overliste Dimitrievski med deres forsøg.

Førstnævnte af trioen var den eneste anden spiller, der testede den nordmakedonske shot-stopper, men Rayos keeper gjorde det godt og vippede hans hårde skud over overliggeren.

Gæsterne havde udnyttet noget sløset spil fra deres modstandere til at skabe et par i sidste ende harmløse chancer i første halvlegs indledende fase, men trods deres bestræbelser efter pausen kæmpede de med at skabe reelle problemer for Real.

De 14-dobbelte Champions League-mestre fortsatte med at prøve sig frem og var tæt på at score ved Joselus hovedstød kort før tid.

Midtvejs i anden halvleg troede de ellers, at de var kommet foran, da Vinicius Junior bankede bolden i mål, men Joselu var klart offside i opspillet. Selvom Rodrygo og Alaba kom til flere muligheder, kunne Madrid ikke omsætte deres dominans til tre point.

Vallecano var langt fra deres bedste i det, der var den første uafgjorte kamp mellem de to hold i 23 møder, men manager Francisco og hans spillere vil være glade for at have holdt en spansk og europæisk gigant stangen og samtidig skrevet klubhistorie.

For Ancelotti og co. vil det dog føles som en forpasset mulighed. Mens de forbereder sig til deres UEFA Champions League-opgør mod Braga i midtugen, vil en stor del af Gironas mere end 100.000 indbyggere uden tvivl fejre deres holds bemærkelsesværdige tid som ligaførende.