Skandaløs baneinvasion da Barcelona blev mestre: Måtte flygte i omklædningsrummet

Barcelona vandt LaLiga-titlen med stil.
Barcelona vandt LaLiga-titlen med stil.Flashscore
Barcelona er mestre, efter Blaugrana vandt Derbi Barceloni med 4-2 og dermed vandt deres første LaLiga-titel siden 2019, samtidig med at de genbekræftede deres dominans i byen og afsluttede den 26. kamp i træk mellem de to klubber uden nederlag. Der kommer dog til at være et efterspil efter en grim afslutning, hvor Barcelonas spillere måtte flygte fra bissende Espanyol-fans, og TV2 Sports reporter også fik kasteskyts rettet sin vej.

Der var sekvenser, hvor begge hold viste sig frem, først i kampen men Barca viste alligevel deres overlegne kvalitet i det lange løb.

I det 11. minut løb Alejandro Balde forbi Oscar Gil og lagde op til Robert Lewandowski, som afsluttede konsekvent, og angriberen blev dermed den første spiller, der nåede op på 20 La Liga-mål i denne sæson.

Robert Lewandowski åbnede målscoringen
Robert Lewandowski åbnede målscoringenAFP

Balde gik herefter fra at være assistmager til målscorer, da han tørrede Gil efter en snedig tværpasning fra Pedri og scorede sit første mål i karrieren, så RCDE Stadion blev helt stille.

Det, der startede som en lige kamp, kom hurtigt til at minde mere om en træningskamp, da Lewandowski slog et præcist angreb, som Fernando Pacheco tippede forbi stolpen, inden Jules Koundes ambitiøse langskud røg nært forbi.

Barca satte en fed streg under deres sejr da Raphinha sendte bolden på tværs, så Lewandowski nemt kunne score sit andet mål i kampen.

Barcelona fejrer deres tredje scoring
Barcelona fejrer deres tredje scoringAFP

Værterne kom kort før pausen frem til en stor chance ved Martin Braithwaite, men Marc-Andre ter Stegen var hurtigt ude for at blokere.

Espanyol kom offensivt ud af pausen efter en dobbelt udskiftning fra Luis Garcia, men det tog blot otte minutter, før deres forsvar igen måtte melde fortabt, da Frenkie de Jong assisterede Kounde sit første Barcelona-mål.

Mens Blaugrana forberedte deres titelfest, begyndte hjemmetilhængerne at gå, fortvivlede over at være utroligt nær nedrykning, da de nu har fire point op til redning

Javi Puado sørgede for en smule glæde for dem, der blev tilbage, da han chippede bolden elegant hen over skuldrene på Marc ter Stegen.

Selv om Joselu gjorde resultatet endnu mere respektabelt på kampens sidste spark, var det Barcelona, der kunne juble , da de med den fjerde sejr i de sidste fem kampe sikrede sig deres 27. La Liga-titel.

LaLiga-opstilling efter kampen
LaLiga-opstilling efter kampenFlashscore

Espanyols situation kunne ikke være en større kontrast, da Los Periquitos ligger fire point fra sikkerhed efter at have tabt ni af deres seneste 11 kampe.

Kampen blev skæmmet af en baneinvasion efter kampens slutning, hvor rasende Espanyol-tilskuere stormese banen og var tæt på at fange flere af de rædselsslagne Barcelona-spillere, som måtte gå fra at fejre deres titel til at flygte ned i omklædningsrummet.

En trist afslutning på en flot aften i Barcelona.