Slog fejl i Superligaen: Nu bomber Artem Dovbyk Girona til tops i La Liga

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Slog fejl i Superligaen: Nu bomber Artem Dovbyk Girona til tops i La Liga

Artem Dovbyk er brandvarm i Girona CF, der fører La Liga efter 10 spillerunder.
Artem Dovbyk er brandvarm i Girona CF, der fører La Liga efter 10 spillerunder. Girona CF
Med sin scoring mod Almeria Artem Dovbyk op på tredjepladsen på topscorerlisten i Spanien. Han har allerede scoret fem mål for det catalanske hold i denne sæson.

Ingen er i tvivl om, at Girona er overraskelsen i denne sæson i La Liga. De fører ligaen med 25 point sammen med Real Madrid, og kun den hvide klub har været i stand til at stoppe dem. Blandt deres store milepæle er sejrene på Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla og La Cerámica i Villarreal.

Et hold, der i princippet ikke har blændende navne, men som alligevel præsterer ekstraordinært. Míchels arbejde ligger bag den kollektive succes. Men hvis der er en ting, der skiller sig ud, er det deres offensive potentiale. Holdet fra Girona er topscorer i ligaen med 24 mål. Og de har i den forhenværende Superliga-spiller Artem Dovbyk, der slog fejl i FC Midtjylland, deres hovedangriber.

I denne sæson har han scoret to gange mod Almeria, men han har også scoret mod Villarreal, Mallorca og Real Sociedad. Hans fem mål er kun overgået af Jude Bellingham og Antoine Griezmann. Han er således på niveau med topangribere som Robert Lewandowski, Álvaro Morata og Joselu, såvel som nytilkomne Bryan Zaragoza, Take Kubo og Borja Mayoral.

Et historisk mål ved EM

Helt ukendt for spansk fodbold spillede Dovbyk EM 2020 med Ukraine. Han spillede knap 15 minutter, men scorede et meget vigtigt mål for sit land. Det var i slutningen af den forlængede spilletid i ottendedelsfinalen mellem Sverige og Ukraine, og hans mål bragte østeuropæerne i kvartfinalen ved et EM for første gang i deres historie og tangerede det bedste ukrainske resultat, som var kvartfinalen ved VM i 2006.

Ukraine er midt i en krig efter den russiske invasion, så rent sportsligt må de skifte hjemmebane, da de ikke kan spille hjemme i Kyiv. Dovbyk scorede dog ikke desto mindre nok et mål i Ukraines seneste kamp mod Malta fra straffesparkspletten. Med landsholdet skal Dovbyk spille om en EM-plads i november. De ligger nummer to med 13 point mod Italiens 10, og ukrainerne har blot én kamp tilbage, mens Gli Azzurri har to. De mødes i Leverkusen 20. november. Hvis de ikke ender på andenpladsen, er de ikke garanteret en playoff-plads.

Dovbyk ankom til Spanien efter en særdeles målfarlig periode i den hjemlige ukrainske liga. Med sit nu tidligere hold, Dnipro-1, scorede han hele 24 mål i seneste sæson og 13 i sæsonen forinden. I Girona har han allerede placeret sig foran en stor angriber som Cristhian Stuani. Med sine blot 26 er fremtiden umiddelbart Dovbyks i den catalanske klub.