Tidligere Midtjylland-angriber og sensationsmålmand: Fem La Liga-gennembrud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere Midtjylland-angriber og sensationsmålmand: Fem La Liga-gennembrud

Artem Dovbyk skinner med sit eget lys i Girona.
Artem Dovbyk skinner med sit eget lys i Girona.Getty Images vía AFP
Flashscore sætter lup over fem af de spillere, der har overrasket mest mellem august og december. Der er én klub med dobbelt repræsentation.

Álvaro Valles, Las Palmas

Han startede sæsonen uden erfaring i Primera og er blevet en af de store stjerner i turneringen. En sigende statistik er, at holdet fra Gran Canaria kun har lukket 15 mål ind, mindre end halvt så mange som Villarreal. En stor del af skylden ligger hos Valles, da han er den målmand med næstflest redninger, 68 i alt. Hans indgreb har været afgørende for, at de kan leve komfortabelt på niendepladsen i tabellen.

Bryan Zaragoza, Granada

Kun Rojiblanco-fans og dem, der følger La Liga Hypermotion, landets næstbedste række, havde et godt øje til kantspilleren, som startede sæsonen med at give opvisninger på fløjen. Hans fremragende præstationer førte til en uventet indkaldelse til det spanske landshold, hvor han debuterede 12. oktober uden tidligere at have spillet på ungdomsholdene. Den seneste episode i denne kometkarriere flytter fokus til Bayern München, hans klub fra og med sæsonen 2024-2025.

Bryan Zaragozas statistik.
Bryan Zaragozas statistik.Flashscore

Sávio Moreira, Girona

Fløjspilleren ankom til Catalonien som en anomali for den brede offentlighed, men det tog ham meget kort tid at skabe sig et navn. Med fuld frihed i angrebet er han blevet en nøglespiller under Míchel Sánchez. Hans navn er begyndt at blive nævnt på markedet, selvom det er værd at huske, at han tilhører Manchester City, hvor han kan komme tilbage til sommer. Han har været involveret i ni mål, og uden at gå længere, forårsagede han et straffespark på Benito Villamarín.

Savinho, en af de bedste i LaLiga.
Savinho, en af de bedste i LaLiga.Flashscore

Borja Mayoral, Getafe

Efter mange op- og nedture både i og uden for Spanien er han endelig faldet til ro. Han er mere effektiv og succesfuld end nogensinde før, og hans sæson er allerede en rekord på trods af, at der stadig er lang vej igen. Det dusin mål, han har scoret, giver grund til at tro, at han endda er i stand til at kæmpe om at blive mesterskabets topscorer. Zarra-trofæet, som er endnu mere opnåeligt, fordi Jude Bellingham ikke deltager, da det uddeles til sæsonens mest scorende spanske spiller, ville være hans i øjeblikket, da han er tre scoringer foran Álvaro Morata.

Hans tal indtil videre i LaLiga.
Hans tal indtil videre i LaLiga.Flashscore

Artem Dovbyk, Girona

Ukraineren havde udmærket sig i sit land efter et fuldkommen fejlslagent ophold i danske FC Midtjylland, men der er mange spillere, der udmærker sig i mindre ligaer og ikke opretholder det niveau i større konkurrencer. Den tidligere Dnipro-spiller er ude af den gruppe, fordi han allerede har fundet nettet 11 gange og også har leveret fire assists. Hans resultater er spektakulære, og som det er tilfældet med Mayoral, tyder de på, at han kan nå det afgørende stykke som en seriøs kandidat til Pichichi.