Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ugens Vindere og tabere: Mbappe stråler på Bernabeu,Liverpool sætter Ten Hag under pres

Mbappe skyder på mål.
Mbappe skyder på mål.THOMAS COEX / AFP
Fra Kylian Mbappes (25) mål på Santiago Bernabeu til en uventet lussing i Bratislava og en udskældt træner i England. Her er ugens vindere og tabere.

Vinderen: Mbappe og hans to mål

En byrde var begyndt at tynge den nye Real Madrid Galactico, som formåede at score i sin debut i UEFAs Super Cup, men som ikke havde scoret i sine første tre LaLiga-kampe. Mod Real Betis fik han endelig sin hævn og gav fansene på Santiago Bernabeu en dobbeltscoring.

Ved det første mål udnyttede Mbappe et magisk oplæg fra Fede Valverde. Og otte minutter senere sagde han farvel til presset ved at score og gøre det til 2-0 fra straffesparkspletten.

Det andet mål var også med til at styrke hans forhold til Vinicius, som lod ham tage straffesparket og gav ham et stort kram.

Før slutfløjtet skiftede Ancelotti ham ud, og franskmanden modtog sine første stående ovationer. Tre point på hjemmebane og to scoringer oven i købet - det perfekte udgangspunkt for en periode, der tegner til at blive glorværdig. Vi kommer helt sikkert til at se Madrids nye nummer ni flere gange blandt vinderne.

Taber: Feyenoord- og Ajax-fans

Da der var planlagt en politistrejke i forbindelse med en rækkeEredivisie-kampe i sidste weekend, besluttede Rotterdams borgmester at udskyde Klassieker til den 30. oktober. Det betyder, at en af sæsonens vigtigste kampe skal spilles en onsdag aften, hvilket er usædvanligt.

Den aktuelle stilling i Eredivisie
Den aktuelle stilling i EredivisieFlashscore

Så begge fans må affinde sig med at vente et par uger på en kamp, der kan blive afgørende i titelræset - medmindre der sker noget lignende som i sidste sæson, hvor Ajax sluttede 28 point efter Feyenoord og 35 point efter mestrene fra PSV.

Vinderen: Portos Kvinder

At kvindefodbold er i vækst, er ikke kun en realitet i Spanien. Et eksempel kan ses i Portugal, hvor 30.000 fans strømmede til Estadio Do Dragao for at se præsentationen af FC Portos nyskabte kvindehold. En historisk bedrift i nabolandet.

Den varme velkomst vil altid blive husket. Og som tak til tilhængerne slog Porto-spillerne, som skal spille i den nationale tredjedivision fra den 29. september, Uniao de Leiria 9-0 i en venskabskamp.

Taber: Mørk dag for Champions League-aktuelle Slovan Bratislava

De er en af underdogs i den kommende Champions League, men deltagelse alene er allerede en stor præstation for den slovakiske hovedstadsklub.

En 3-2-sejr over danske FC Midtjylland (de spillede uafgjort 1-1 i det første opgør) sikrede dem en plads i en turnering, hvor de skal møde Manchester City, AC Milan og Atletico Madrid.

En dårlig dag for Slovan Bratislava
En dårlig dag for Slovan BratislavaFlashscore

Det var dog en mørk weekend for Slovan Bratislava, som led et smerteligt nederlag på 5-0 hjemme til Zilina, som ødelagde den lokale fest.

Vinder: Lassana Diabate

Fansene i Bordeaux har ikke meget at smile af, for deres hold er i alvorlige økonomiske vanskeligheder og konkurrerer ikke engang længere i de professionelle rækker efter klubben gik konkurs og blev sendt ned i amatørrækkerne. 

Debuten i National 2 bragte dog et øjebliks glæde og eufori, da målmand Lassana Diabate udlignede mod Stade Poitevin i det 103. minut. Det var ikke nok til at få en sejr, men i en fodboldby, der har været igennem så meget modgang var det alligevel et lille lys i mørket. 

Taber: Erik ten Hag

Hollænderen forlængede for nylig sin kontrakt som Manchester United-manager frem til 2026, men han har endnu ikke overbevist Old Trafford-fansene, som så hans hold tabe 3-0 til Liverpool.

Ten Hag erkendte, at de er nødt til at forbedre sig, men sagde også på en anspændt pressekonference: "Efter City har vi vundet flest titler.

United er langt fra overbevisende og er nødt til at forbedre sig, hvis de vil slutte i Premier Leagues top fire. Efter en god start mod Fulham blev det til et smerteligt nederlag på udebane mod Brighton, inden det ydmygende nederlag i søndags til ærkerivalerne.