Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vinicius Jr: Spanien bør miste VM i 2030, medmindre racisme aftager

Real Madrids angriber Vinicius Junior
Real Madrids angriber Vinicius JuniorThomas Coex / AFP
Den brasilianske angriber Vinicius Junior har opfordret til, at Spanien fratages værtsskabet for VM i 2030, medmindre landet gør fremskridt med hensyn til racisme på stadioner.

Real Madrid-stjernen, som gentagne gange har været offer for racistiske tilråb fra modstandernes fans ved La Liga-kampe, sagde i et interview på CNN tirsdag, at der skal gøres mere for at ændre holdningerne i det spanske samfund.

"Indtil 2030 er der masser af plads til forbedringer, så jeg håber, at Spanien kan udvikle sig og forstå, hvor alvorligt det er at fornærme nogen på grund af deres hudfarve," sagde den 24-årige angriber.

"Hvis tingene ikke er blevet bedre i 2030, tror jeg, at vi er nødt til at flytte VM, for hvis en spiller ikke føler sig tryg og sikker ved at spille i et land, hvor han kan blive udsat for racisme, er det lidt svært."

Hans kommentarer skabte røre i Spanien, som skal være vært for VM i 2030 sammen med Spanien og Marokko, og hvor der også skal spilles tre kampe i Argentina, Paraguay og Uruguay.

"Spanien er på ingen måde et racistisk land," sagde Vinicius' holdkammerat i Real Madrid, Dani Carvajal, på en pressekonference onsdag og tilføjede, at Spanien "ikke fortjener at blive frataget verdensmesterskabet".

"Jeg ved, hvad Vinicius må finde sig i, men La Liga forbedrer sig, og der bliver udarbejdet protokoller, så disse mennesker ikke længere kan deltage i sportsbegivenheder," sagde forsvarsspilleren.

Spaniens landstræner Luis de la Fuente var enig med Carvajal.

"Der er altid uønskede personer, men Spanien er ikke racistisk, det er derimod et eksempel på sameksistens og integration," sagde han.

Madrids konservative borgmester Jose Luis Martinez-Almeida fordømte Vinicius' kommentarer og kaldte dem "dybt uretfærdige" og sagde, at han burde undskylde.

I juni idømte en spansk domstol tre Valencia-fans otte måneders fængsel for racistiske tilråb mod Vinicius under en La Liga-kamp sidste år, hvilket var den første dom af sin art i Spanien.

I juli fik en anden person otte måneders betinget fængsel for racistiske tilråb på nettet mod Vinicius og hans tyske Real Madrid-holdkammerat Antonio Rudiger.