Yamal og Lewandowski skyder Barcelona til sejr over Athletic Bilbao

Yamal fejrer Barcelonas føring
Yamal fejrer Barcelonas føringAlex Caparros / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Barcelona fastholdt deres 100 % - start på den nye La Liga-sæson, da de vandt 2-1 over Athletic Bilbao på Barcelonas Olympiske Stadion i deres første hjemmekamp i 2024/25 og dermed gjorde det til 23 hjemmekampe i træk uden nederlag mod den baskiske klub.

Åbningsfasen af dette opgør bød på en spændende taktisk kamp, som i nogen grad kvalte den underholdning, som de neutrale havde håbet på at se, og det tog indtil midtvejs i første halvleg, før nogen af siderne fik skabt en meningsfuld målchance.

Faktisk krævede det et øjebliks magi fra Pedri for overhovedet at komme så vist, da hans dejlige  aflevering blev drejet akrobatisk mod mål af Raphinha, hvis forsøg let blev reddet af Alex Padilla.

Statistik for kampen
Statistik for kampenFlashscore

Athletic kom dog bagud få øjeblikke senere, da et delvist clearet frispark faldt heldigt ud til Lamine Yamal, hvis snedige forsøg blev afbøjet til hjørnespark af Inigo Lekues hoved.

Athletic-målet var i skudlinjen på dette tidspunkt, og de catalanske giganter burde have været foran med to mål 10 minutter før pausen, da Robert Lewandowski arbejdede sig en meter ind i feltet og sendte et forsøg på stolpen.

Hans fejltagelse så dyr ud kort før pausen, da Pau Cubarsi nedlagde Alejandro Berenguer i feltet.

Og Lewandowskis værste frygt blev til virkelighed få øjeblikke senere, da Oihan Sancet selvsikkert sendte Marc-Andre ter Stegen den forkerte vej fra straffesparkspletten.

Lewandowski må have spekuleret på, hvad han skulle gøre for at bygge videre på sit mål fra åbningsdagen mod Valencia, for han ramte igen træværket i anden halvlegs begyndelse, da han headede Raphinhas indlæg på stolpen.

Man siger dog, at tredje gang er lykkens gang, og det viste sig at være tilfældet for Lewandowski 15 minutter før tid.

Padilla hjalp ham ved denne lejlighed, da han parerede Pedris indlæg ned i fødderne på Polens topscorer gennem tiderne.

Der var kun ét udfald af den situation, og Lewandowski gjorde da heller ingen fejl, da han hamrede bolden i mål med venstrebenet fra 12 meter.

Ernesto Valverde havde utvivlsomt håbet på en bedre reaktion fra sit hold, men de kunne simpelthen ikke bryde værterne ned til endnu en udligning.

Til gengæld kunne Barca relativt ubesværet køre sejren hjem, hvilket betyder, at de stadig ikke har smagt et nederlag i en La Liga-åbningskamp på hjemmebane siden 2010.

I mellemtiden har Athletic stadig deres første ligasejr i sæsonen til gode - noget, de håber at kunne rette op på i midtugen mod Valencia.