Sheffield Wednesday er i playoff-finalen i League 1 efter et fantastisk comeback

Sheffield Wednesday nåede finalen via straffesparkskonkurrence
Sheffield Wednesday nåede finalen via straffesparkskonkurrenceProfimedia
Sheffield Wednesday leverede største comeback i det engelske slutspils historie ved at vende et 4-0-nederlag i første kamp mod Peterborough United til en samlet sejr.

Sheffield Wednesday, der med nød og næppe missede den direkte oprykning fra League One og endte 19 point over Peterborough i den ordinære sæson, så ikke godt ud efter det store nederlag for en uge siden, hvor de havde tabt med hele 4-0.

Men opildnet af hjemmepublikummet på Hillsborough vendte Wednesday kampen fuldstændig ved at vinde 5-1 efter forlænget spilletid. Derefter holdt de nerverne i skak og vandt 5-3 i straffesparkskonkurrence.

Træner udsat for racisme efter første kamp

"Alle havde afskrevet os. Alle sagde, at vi ikke kunne gøre det, men det er utroligt," sagde spilleren Barry Bannan efter kampen til Sky Sports.

Han hyldede træner Darren Moore, som også blev udsat for racisme på nettet efter at have tabt den første kamp.

"Det han har gjort er utroligt, at ændre spillernes mentalitet. Jeg er så stolt af ham, hvordan han opførte sig i denne uge efter den racisme, han oplevede."

I playoff-finalen på Wembley skal Sheffield-klubben møde Barnsley eller Bolton Wanderers, som mødes i den anden semifinale fredag. Det første opgør endte 1-1.

Kampforløb

Michael Smith kickstartede comebacket med en scoring på straffespark efter ni minutter, og Lee Gregory halverede underskuddet inden pausen. Reece James gjorde det til 3-0, og i det ottende minut af tillægstiden scorede Liam Palmer fra tæt hold, hvilket vakte stor glæde på tribunerne.

I første halvleg af forlængelsen bragte Peterborough sig foran samlet, da en tværpasning fra den uheldige Gregory blev straffet. Men det trætte Wednesday-hold gav sig ikke, og Callum Paterson gjorde køligt det til 5-1 i det 112. minut.

Wednesday scorede derefter på samtlige straffespark, mens Dan Butler bankede sit straffespark på overliggeren for Peterborough.

Jack Hunt tog det afgørende straffespark og sendte Wednesday til Wembley. Efter kampen erkendte Moore, at comebackets enorme omfang endnu ikke var gået op for ham. "Vi har stadig en kamp tilbage, og vi har brug for at lade op igen," sagde han. "Nøglen var fansene i aften, de drev spillerne over stregen!"