Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bordeaux vil opgive sin professionelle status på grund af økonomiske problemer

Alt er ikke godt i Bordeaux
Alt er ikke godt i BordeauxAFP
Ifølge mediet Sud Ouest er den franske fodboldklub Girondins de Bordeaux på vej til at opgive deres professionelle status på grund af klubbens økonomiske problemer.

Kaosset fortsætter i Bordeaux. Mens klubben stadig ikke ved, hvilken række den skal spille i, når sæsonen starter om mindre end en måned, er Bordeaux indstillet på at opgive den professionelle status, de fik i 1937, har Sud Ouest rapporteret.

I forsøget på at begrænse udgifterne vil man rive spillernes kontrakter over for at reducere lønudgifterne. Og selv om lønudgifterne var sat til 36 millioner euro (268 millioner kroner) i sidste sæson, havde klubben nettounderskud på 40 millioner euro (298 millioner kroner) ved udgangen af juni.

Bordeaux' træningscenter står også til at blive lukket ned.

Bordeaux ville således være på forkant i tilfælde af nedrykning til National 1 og ville undgå at forhandle om tidlig frigivelse direkte med spillerne.

På tirsdag vil klubben bede handelsretten om at indlede en konkursbehandling for at indefryse al dens gæld på i alt 90 millioner euro (671 millioner kroner). Hvis det bliver godkendt, skal klubben indsende en budgetplan for næste sæson til den føderale DNCG. Omvendt, hvis klubben ikke kan stille garantier, skal den indsende en ny plan eller afvikles.

En voldsom deroute for klubben, der vandt det franske mesterskab i 2009 og i alt har vundet Ligue 1 seks gange.