Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fransk storklub trækker appel tilbage: Skal spille i tredjebedste række

Bordeaux' spillere i aktion i Ligue 2
Bordeaux' spillere i aktion i Ligue 2AFP
De tidligere franske mestre fra Bordeaux siger tirsdag, at de accepterer at skulle spille i den tredjebedste række i næste sæson efter at have trukket deres anke mod nedrykning på grund af økonomiske fejl tilbage.

Bordeaux, som vandt den seneste af deres seks titler i 2009, blev den 9. juli straffet af fransk fodbolds finansielle vagthund, DNCG, da de skulle finde 300 millioner kroner for at få balance i regnskabet.

De havde været i forhandlinger med ejerne af Liverpool, Fenway Sports Group (FSG), før de amerikanske investorer trak sig ud af forhandlingerne tidligere på måneden.

"Selv om diskussionerne er blevet genoptaget i de seneste dage, fortalte repræsentanter for FSG Bordeaux og deres hovedaktionær i går, mandag den 22. juli, at de ikke længere ønskede at fortsætte forhandlingerne på trods af garantier fra de forskellige interesserede parter," sagde Les Girondins i en erklæring.

"På grund af manglen på nye oplysninger har Bordeaux trukket deres appel mod DNCG's beslutning af 9. juli 2024 tilbage."

"Som følge heraf accepterer Bordeaux straffen i form af en administrativ nedrykning til National 1 for sæsonen 2024/2025 og vil igen skulle præsentere sit finansielle budget for DNCG."

"Klubben og dens aktionærer forsikrer tilhængere og alle interesserede parter om deres ønske om at beskytte klubbens interesser," tilføjede de.

Bordeaux, hvis tidligere spillere omfatter verdensmestrene Zinedine Zidane og Bixente Lizarazu, rykkede ned i Ligue 2 i 2022 efter at være sluttet som nummer 20 i den bedste række.

De har ikke spillet i tredjedivisionen, siden de blev professionelle i 1930'erne.

Den nye nationale sæson begynder den 16. august, og Bordeaux forventes at spille på deres 42.000 tilskuere store Matmut Atlantique-hjem, Frankrigs sjettestørste stadion, i denne sæson.