Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Marseille-fans får forbud mod at rejse til Lyon til højspændt Ligue 1-kamp

Fans tænder nødblus under en Ligue 1-kamp mellem Marseille og Lyon på Stade Velodrome
Fans tænder nødblus under en Ligue 1-kamp mellem Marseille og Lyon på Stade VelodromeNicolas Tucat / AFP
Olympique de Marseilles fans har fået forbud mod at rejse til Lyon på søndag på grund af risikoen for vold mellem tilhængere og ordensmagten, siger det franske indenrigsministerium torsdag.

Marseille spiller mod Olympique Lyonnais i Ligue 1 på søndag uden fans på udebane. Ministeriet henviste til flere tidligere tilfælde af voldelig adfærd fra både Lyon- og Marseille-tilhængere som årsag til forbuddet.

Ifølge dekretet har der tidligere været vold mod ordensmagten, mens fans også har antændt fyrværkeri, røgbomber og sprængstoffer, der har forårsaget personskader og materielle skader.

"Enhver individuel eller kollektiv bevægelse, uanset transportmidlet, af en person, der hævder at være tilhænger af Olympique de Marseille eller opfører sig som sådan, er forbudt mellem kommunerne i departementet Bouches-du-Rhône og kommunerne Decines-Charpieu, Meyzieu og Lyon (Rhône)", hedder det i dekretet.

"Denne foranstaltning vil være i kraft fra midnat søndag til midnat mandag."

Næste runde i Ligue 1
Næste runde i Ligue 1Flashscore

Ministeriet henviser også til, at der er færre ressourcer til rådighed efter de øgede sikkerhedskrav, som de olympiske lege stillede til ordensmagten, samt de igangværende protester på grund af uroen i Mellemøsten og de øgede terrortrusler.

Lyons fans fik forbud mod at overvære en Ligue 1-kamp i Marseille i december sidste år, mens der i sidste sæson var mange voldelige hændelser i Ligue 1, herunder ved kampe mellem de to klubber, hvilket førte til anholdelser og stadionforbud.

Følg Ligue 1 med Flashscore.