Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Messi bliver skydeskive for ny skuffende sæson i Paris-SG

Messi bliver skydeskive for ny skuffende sæson i Paris-SG
Messi bliver skydeskive for ny skuffende sæson i Paris-SGPhoto by FRANCK FIFE / AFP
Der er opstået murren i krogene i Paris Saint-Germain efter deres exit fra Champions League og en del af klubbens fans har vendt sig mod Lionel Messi. En række dårlige resultater har åbnet døren for andre klubber i kampen om det franske mesterskab.

I søndags blev der buet af Messis navn på Parc des Princes, da holdene blev offentliggjort forud for PSGs hjemmekamp mod Lyon.

Argentineren leverede derefter en tam indsats, da hans hold tabte 1-0 mod en modstander i midten af tabellen, hvilket var deres andet nederlag i træk i Ligue 1, begge på hjemmebane og begge gange uden at score et mål.

Som følge heraf er PSGs march mod en 11. fransk titel - og en niende i 12 sæsoner med qatarisk ejerskab - blevet bremset og deres forspring i toppen af tabellen ned til Lens og Marseille er nu nede på seks point med ni kampe tilbage.

Mens Europas største klubber forbereder sig på kvartfinalerne i Champions League i denne måned, skal PSG forsøge at hive sig selv op for at hjemføre den nationale titel. Det er alt hvad de har tilbage at spille for.

"Vi skal vise en reaktion som mestre", sagde træner Christophe Galtier efter søndagens kamp, som var PSGs ottende nederlag i 18 kampe i 2023.

Det er deres dårligste start på et kalenderår siden 2001, og PSGs næste kamp er ude mod et Nice-mandskab, som selv er ubesejret siden begyndelsen af januar.

"Hvert forår efter deres eliminering fra Champions League, viser de parisiske spillere deres manglende interesse for alt hvad der vedrører Ligue 1 og får en til at tvivle på, at Parc des Princes er deres foretrukne sted at tilbringe en aften i Paris", skrev Vincent Duluc i sportsdagbladet L'Equipe.

En forskel hos PSG i år er baggrunden for Qatars interesse i Manchester United, hvilket har ført til spørgsmål om Golfstatens engagement fremadrettet i den parisiske storklub.

Galtier hænger på

Galtier sidder måske lidt uroligt i sadlen
Galtier sidder måske lidt uroligt i sadlenPhoto by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

I mellemtiden kan det virke absurd at håne Messi, blot få måneder efter at han kronede sin karriere ved at føre Argentina til sejr ved VM.

Ikke desto mindre ser nogle fans ham som et symbol på alt det, som klubben har gjort forkert ved at fokusere på superstjerneindkøb og samtidig undlade at opbygge et virkelig konkurrencedygtigt hold.

L'Equipe foreslog, at en af grundene til at buhe Messi er, at han bruger så meget tid på banen på at gå rundt og tilsyneladende ikke yder den nødvendige indsats.

Alligevel har Messi i årevis vist sig at løbe mindre end de fleste andre spillere på banen - undersøgelser foretaget af statista.com viste, at Messi under det seneste VM tilbagelagde over 14 kilometer i gåtempo alene under Argentinas tre gruppekampe.

Gang er ikke problemet med Messi, men det er alderen. Han bliver 36 år i juni, når hans kontrakt udløber efter to år i Paris.

PSG må overveje, om det er klogt at beholde en aldrende spiller, der koster dem omkring 40 millioner euro om året i løn på et tidspunkt, hvor klubben skal overholde UEFAs regler om finansiel fair play.

Messi har måske allerede tænkt på noget andet, da Barcelona åbenlyst bejler til deres tidligere nummer 10.

"Jeg ville elske det, hvis han vendte tilbage", sagde Barcas vicepræsident Rafael Yuste i sidste uge, da han indrømmede, at der havde været "kontakt" med spilleren.

I mellemtiden overvejer Luis Campos, der er PSG's sportsdirektør, hvordan han skal opbygge et hold omkring Kylian Mbappe, der vil være stærkt nok til endelig at gå hele vejen i Champions League i næste sæson.

Der er ikke noget, der tyder på, at PSG vil lytte til tilbud på Mbappe i år, men Galtiers fremtid er meget uvis efter en undervældende første sæson i spidsen.

"Problemet i Paris er, at når hovedmålet ikke længere kan nås, så siger alle at sæsonen er slut," bemærkede Lyon-træner Laurent Blanc, der stod i spidsen for PSG fra 2013 til 2016, om den opgave, Galtier står over for.

Mens store klubber som Bayern München, Chelsea og Tottenham Hotspur alle har fyret managers i de seneste uger, hænger Galtier fast i Paris for nuværende.