Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

PSG holder lav profil, mens de forbereder sig på livet uden Mbappé

PSG gør sig klar til endnu en Ligue 1-sæson.
PSG gør sig klar til endnu en Ligue 1-sæson.AFP
Paris Saint-Germain begynder en ny æra efter Kylian Mbappés afgang, og de regerende franske mestre har indtil videre holdt lav profil, mens de forbereder sig på livet uden superstjerneangriberen.

Mbappé skiftede til Real Madrid, da hans kontrakt udløb i juni, og afsluttede dermed et syv år langt samarbejde med den Qatar-ejede klub, hvor han scorede hele 256 mål og blev alle tiders topscorer.

Den franske anfører efterlader derfor et enormt tomrum, så stort, at PSG tilsyneladende har besluttet, at ingen enkelt spiller kan udfylde det tilstrækkeligt.

Træner Luis Enrique tager sit hold med til Normandiet for at møde Le Havre fredag på åbningsaftenen i den nye Ligue 1-sæson, uden at der er kommet nogen glitrende ny signing som direkte erstatning for Mbappé.

PSG har ikke desto mindre brugt penge i sommerens transfervindue i Europa, og de kan stadig nå at hente en topklasseangriber inden deadline i slutningen af måneden.

Napolis Victor Osimhen, som tidligere har spillet i Ligue 1 for Lille, er blevet sat i forbindelse med et skifte til den franske hovedstad, selv om det er uklart, om han ville passe ind i Luis Enriques foretrukne fodboldstil.

Indtil videre har PSG's indsats på transfermarkedet dog været fokuseret andetsteds, og det anslås, at der er investeret 930 millioner danske kroner i hidtil tre spillere.

Det 19-årige portugisiske vidunderbarn på midtbanen João Neves, som var med for sit land ved EM i 2024, er kommet til fra Benfica for 445 millioner kroner, et beløb, der kan stige med 75 millioner kroner, når bonusser indregnes.

Forsvaret er blevet styrket med indkøbet af den ecuadorianske midterforsvarer Willian Pacho, 22, fra Eintracht Frankfurt for op til 335 millioner danske kroner.

PSG's første sommersigning var den russiske målmand Matvey Safonov, 25, fra Krasnodar i sit hjemland for angiveligt 150 millioner danske kroner. Han vil give konkurrence til førstemålmanden Gianluigi Donnarumma.

Uerstattelig

Bortset fra Mbappe har pariserne holdt fast i rygraden på deres hold fra sidste sæson og har også indlemmet den brasilianske teenage-midtbanespiller Gabriel Moscardo efter at have hentet ham fra Corinthians i januar og ladet ham blive der på lån i yderligere seks måneder.

De franske landsholdsfløje Ousmane Dembélé og Bradley Barcola forventes at bygge videre på sidste sæsons imponerende præstationer, mens man håber, at Randal Kolo Muani og Gonçalo Ramos - der tilsammen scorede 23 mål i sidste sæson - vil træde i karakter og hjælpe fansene med at glemme Mbappé.

De dage, hvor man skrev kontrakt med veteranstjerner som Lionel Messi og Sergio Ramos, hører fortiden til, og anfører Marquinhos på 30 år bliver sandsynligvis det ældste medlem af startopstillingen i denne sæson.

Det eneste virkelig glamourøse navn, der har poseret med en PSG-trøje sammen med præsident Nasser al-Khelaifi denne sommer, har været NBA-stjernen Kevin Durant, som har investeret i klubben.

"Han er tydeligvis en anderledes spiller, og vi kan ikke erstatte ham med en enkelt spiller. Glem alt om det. Der er ingen erstatning for Kylian Mbappé," indrømmede Luis Enrique i maj, lige efter at hans hold havde afsluttet sæsonen med at besejre Lyon i den franske pokalfinale for at fuldføre den hjemlige double.

"Vi bliver nødt til at erstatte ham med holdet som helhed og med måske fire, fem eller seks nye signings."

PSG's transferarbejde er helt sikkert ikke slut endnu, men nu vil de stille og roligt komme i gang med sæsonen igen.

Det er ikke kun på markedet, at PSG har holdt lav profil, for de har også haft en stille pre-season.

Der har ikke været nogen energikrævende sommertur til USA eller Asien, og Luis Enrique har i stedet holdt sit hold på deres træningsbase uden for Paris.

De har kun spillet to venskabskampe, hvor de spillede uafgjort mod de østrigske mestre Sturm Graz og RB Leipzig i Tyskland.

Luis Enrique så måske ikke nogen grund til at spille for mange kampe, da så mange af hans spillere vendte tilbage til træningen sent efter at have været involveret i Euro 2024, Copa America eller OL.

Målet er at få holdet i topform, når Champions League begynder i september, og til den tid kan der være tilføjet en ny angrebsmulighed.